22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Άλλο Κόνιαρης, άλλο Χαραλαμπόπουλος

Περιμένοντας το τυπικό μέρος της μεταπήδησης του στον ΠΑΟΚ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δείχνει με κάθε τρόπο το πόσο αποφασισμένος είναι να δείξει τον επερχόμενο χειμώνα ποιος πραγματικά είναι. Όχι απλά δηλαδή ένας 20χρονος που ξεχωρίζει μεταξύ των 20χρονων της Ευρώπης αλλά ένας παίκτης που δουλεύει, εξελίσσεται και κυρίως είναι αποφασισμένος να φτάσει στο ίδιο επίπεδο και ως άνδρας.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως τον δανεισμό του θα τον πληρώσει –εμμέσως βέβαια- περισσότερο ο ίδιος παρά ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός που θα έχει συμμετοχή στο οικονομικό κομμάτι. Παραιτήθηκε στην ουσία από ένα μεγάλο ποσό που προέβλεπε η επόμενη χρονιά του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό γιατί δεν είναι αυτή η προτεραιότητα του σε αυτή τη φάση της καριέρας του.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ αρχίζει στις 17 Αυγούστου. Το Ευρωμπάσκετ των νέων ανδρών τελείωσε στις 23 Ιουλίου. Ίσα που προλάβαινε να κάνει μερικές μέρες διακοπές. Ποιες διακοπές; Πέντε-έξι μέρες και τέλος. Ο Χαραλαμπόπουλος κάνει ήδη προπονήσεις θέλοντας να μείνει σε εγρήγορση. «Δεν κρατιέται» είναι το δημοσιογραφικό κλισέ σε αυτές τις περιπτώσεις όμως σε αυτήν του Χαραλαμπόπουλου βρίσκει πραγματική εφαρμογή.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που παραλληλίζουν την περίπτωση Χαραλαμπόπουλου με αυτήν του Κόνιαρη που από τη «ναφθαλίνη» σχεδόν δύο χρόνων έκανε την «εκτόξευση» αρχικά από τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια με την εθνική. Κι όμως αν εξαιρέσει κανείς την ηλικία και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους ασφαλώς, οι περιπτώσεις τους δεν έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Η βασικότερη διαφορά τους είναι η εξής: Κανείς δεν περίμενε τον Κόνιαρη τον περασμένο χειμώνα. Μπορεί μάλιστα κάποιοι να τον υποτίμησαν. Βοηθήθηκε και από τη συγκυρία της απουσίας ενός παίκτη 30 λεπτών στη θέση του στον ΠΑΟΚ, δούλεψε, πήρε ευκαιρίες και τα κατάφερε.

Ο Χαραλαμπόπουλος όμως είναι παίκτης που έπαιζε σε ομάδα Ευρωλίγκας. Είναι ο MVP του Ευρωμπάσκετ νέων. Είναι ένας 20χρονος που είχε συμβόλαιο 250 χιλιάδων την επόμενη χρονιά. Για να μην πάμε στις φωνές που ακούγονται, χλιαρά έστω, στη Θεσσαλονίκη «μικραίνει ο ΠΑΟΚ παίρνοντας δανεικούς παίκτες».

Για όλα αυτά θα βρίσκεται διαρκώς στο «μικροσκόπιο». Θα περνάει καθημερινά από εξετάσεις. Γι’ αυτό και πέραν από τη δική του προετοιμασία και προσπάθεια θα πρέπει να έχει και την απόλυτη στήριξη του περιβάλλοντος του ΠΑΟΚ. Ακριβώς την ίδια που είχε ο Κόνιαρης. Σαν να πρόκειται να μείνει στη Θεσσαλονίκη για περισσότερο από ένα χρόνο.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ