18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Άλλο ένα πετράδι στο στέμμα

Η Ρεάλ αρχίζει τη φετινή σεζόν με τον τρόπο που τελείωσε την προηγούμενη. Με κούπα. Η Μπασκόνια το πάλεψε, αλλά στο τέλος υπέκυψε στη "βασίλισσα", η οποία νίκησε με 80-73 και κατέκτησε για πέμπτη φορά το Supercopa. 

Ο τελικός ήταν μέγα ντέρμπι, καθώς η Μπασκόνια, όπως είχε δείξει και στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έκανε τα πάντα για να κερδίσει. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι περίπου τα μισά της τελευταίας περιόδου, όταν η Ρεάλ σταθεροποίησε μια διαφορά 5-6 πόντων, που απέβη καθοριστική για την έκβαση του αγώνα.

Παίκτες-κλειδιά ήταν δύο. Ο νεοαποκτηθείς Κλέμεν Πρέπελιτς, ο οποίος έβγαλε ήδη μέρος των χρημάτων της μεταγραφής του με τα μεγάλα σουτ που έβαλε στην τελευταία περίοδο και συνέβαλαν αποφασιστικά στο να ξεφύγει η Ρεάλ. Και ο Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Πρέπελιτς και τελείωσε τη δουλειά.

Παρ' ολα αυτά MVP του τελικού αναδείχθηκε ο Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος είχε κουβαλήσει τη Ρεάλ στο προηγούμενο διάστημα του αγώνα.

Η Μπασκόνια φάνηκε να πηγαίνει πολύ σε επιθέσεις με τον Σιλντς, που ήταν καλός, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει απέναντι στην άμυνα της Ρεάλ, την ώρα που ο Σενγκέλια ήταν κι αυτός εγκλωβισμένος.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ