21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άλλοι σε άδεια γήπεδα και άλλοι με κόσμο

Η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ της σεζόν 2020-21 της Ευρωλίγκας έχει αρχίσει και ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς είναι όχι τι θα γίνεται στο παρκέ, αλλά τι θα γίνεται στην εξέδρα. Επισήμως, η απάντηση ήρθε από τη διοργανώτρια αρχή: Έντεκα ομάδες θα παίξουν μπροστά σε άδειες εξέδρες, επτά θα παίξουν με κόσμο. Κι αυτό γιατί αυτό υπαγορεύει η κυβέρνηση της κάθε χώρας.

Η Ευρωλίγκα, λοιπόν, ενημέρωσε πως εξαιτίας της πανδημίας θα υπάρχουν περιορισμοί, προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς οι παίκτες. Χωρίς κόσμο θα αγωνιστούν οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες της Ισπανίας (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια), οι δύο της Γερμανίας (Άλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου), οι δύο ελληνικές (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός), οι δύο της Τουρκίας (Φενέρμπαχτσε, Αναντόλου Έφες) και ακόμη ο Ερυθρός Αστέρας και η Μακάμπι Τελ Αβίβα από Σερβία και Ισραήλ αντίστοιχα. 

Η Βαλένθια παρά το ότι προέρχεται από την Ισπανία, θα αγωνιστεί με κόσμο και αυτό οφείλεται στην ίδια την πολιτική δομή της χώρας. Στην Ισπανία υπάρχουν περιοχές που διοικούνται αυτόνομα και παίρνουν αποφάσεις. Εξαίρεση αποτελούν οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπου τα ηνία παίρνει κεντρικά η κυβέρνηση. Όπως έγινε για παράδειγμα την περασμένη Άνοιξη εξαιτίας του κορονοϊού, όπου οι αποφάσεις ήρθαν από την κεντρική κυβέρνηση.

Με κόσμο θα αγωνιστούν ακόμη όπως αναμένεται οι Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Χίμκι, Βιλερμπάν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ζαλγκίρις Κάουνας. Το πόσοι φίλαθλοι θα βρίσκονται σε κάθε γήπεδο ποικίλει από τους 400 ως τους 7.500 ανάλογα με τη χωρητικότητα και το ποσοστό που επιτρέπεται ανά χώρα και πάλι.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο EuroCup. Οχτώ ομάδες θα αγωνιστούν χωρίς κόσμο και οι άλλες 16 με κόσμο, υπολογίζοντας από 400 ως 3.500 ανάλογα με το γήπεδο και τις αποφάσεις της κάθε κυβέρνησης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ