20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Άλλη κλάση ο Θίοντορ

Χωρίς να παίξει κανένα ιδιαίτερο μπάσκετ, η ΑΕΚ σκόραρε 94 πόντους και νίκησε εύκολα τον Κολοσσό (94-79), με τον Τζόρνταν Θίοντορ να κάνει το ντεμπούτο του πετυχαίνοντας 11 πόντους, σε ένα βράδυ που έδειξε ότι ήταν φυσιολογικά ανέτοιμος και δεν έπαιξε καλά. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο καλός παίκτης είναι και πόσο θα βοηθήσει την Ένωση όταν βρει τα πατήματά της. Ο Δημήτρης Μαυροειδής είχε καλή παρουσία και καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους των γηπεδούχων, ο Κολοσσός συνολικά ήταν μαχητικός, κυριάρχησε μάλιστα στα ριμπάουντ, αλλά τα πολλά λάθη του δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει τίποτα άλλο εκτός από κάποιες εντυπώσεις.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα, με καλή άμυνα και γρήγορο ρυθμό, που την έφερε στο 5' προηγούμενη με 16-2, έχοντας σουτάρει 4/5 τρίποντα! Όμως στη συνέχεια επήλθε χαλαρότητα, ένα αίσθημα ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει πριν καν ξεκινήσει και άρχισαν οι... ποικιλίες. Αποτέλεσμα ήταν ο Κολοσσός μέσα σε μόλις τρία λεπτά να μαζέψει τη διαφορά (18-14 στο 8'), καθώς με την είσοδο του Μαυροειδή (δεν ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα) βελτίωσε την άμυνά του, ισορρόπησε το επιθετικό παιχνίδι του και βρήκε λύσεις από τον καλό Αμερικανό γκαρντ, Μπράουνινγκ.

Ο Λούκα Μπάνκι πήρε τάιμ άουτ, οι παίκτες της ΑΕΚ σοβαρεύτηκαν και σταδιακά άρχισαν να ξεφεύγουν ξανά, παρότι μέχρι το τέλος της περιόδου συνέχιζαν να έχουν προβλήματα στην άμυνα και ειδικά στην αντιμετώπιση του Μαυροειδή. Το μεγάλο όπλο της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο ήταν τα τρίποντα. Όλοι οι σουτέρ της σούταραν με πολύ καλά ποσοστά έξω από τη γραμμή των 6.75μ. (9/15 στο πρώτο μέρος) κι αυτό της έδινε λύσεις και έκοβε κάθε διάθεση του Κολοσσού να αντισταθεί. Ο Γκρίφιν ήταν ορεξάτος και τραβούσε το σκοράρισμα, έτσι στο 14' η διαφορά ανέβηκε στους 17 πόντους (39-22).

Πάλι κάποια χαλάρωση και δυο σουτ του Τσούπκοβιτς επέτρεψαν στον Κολοσσό να μειώσει 39-26, αλλά η ΑΕΚ αυτή τη φορά δεν παρασύρθηκε. Οι συνεχείς αλλαγές του Μπάνκι δεν άλλοιωναν τον ρυθμό, που ήταν αρκετά γρήγορος, και καθώς και τα σουτ έμπαιναν, το ημίχρονο έληξε με 51-38.

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ μπήκε λίγο χαλαρά και χωρίς σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Ο Κολοσσός βελτίωσε την άμυνά του, δεν έδωσε το δικαίωμα στην αντίπαλό του να σουτάρει ελεύθερα τρίποντα και καθώς ο Θίοντορ πήρε κάποιες προσπάθειες χωρίς επιτυχία, η διαφορά έπεσε και κάτω από τους 10 πόντους (57-48) στο 23'. Ο Κολοσσός βρήκε λύσεις από επιθετικά ριμπάουντ και με τους Μπράουνινγκ, Τσούπκοβιτς να σκοράρουν, όμως και πάλι μετά το τάιμ αουτ του Μπάνκι η κατάσταση για την ΑΕΚ διορθώθηκε.

Ο Χάντερ μπήκε λίγο περισσότερο στο παιχνίδι και στο 27΄η διαφορά ανέβηκε και παλι στους 15 πόντους (68-53). Παρ' όλα αυτά η ΑΕΚ δεν έπαιζε καλά στην επίθεση, έχασε το χέρι της από την περιφέρεια και δεν μπορούσε να ξεφύγει. Ο Κολοσσός συγκρατούσε τη διαφορά και ο Σάκοτα ήταν αυτός που με δικές του προσπάθειες κυρίως έφερε το σκορ στο 70-56 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει με τις μηχανές στο ρελαντί. Ο Θίοντορ άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και μάλιστα στο 33' πέτυχε και το πρώτο τρίποντο της Ένωσης, την ώρα που ο Κολοσσός πάλευε, αλλά δεν μπορούσε να μειώσει τη διαφορά. Η ομάδα της Ρόδου ανανέωνε απανωτές επιθέσεις της με επιθετικά ριμπάουντ, αλλά ήταν άστοχη κι έκανε και πολλά λάθη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει.

Έτσι η ΑΕΚ, χωρίς να παίζει τίποτα το ιδιαίτερο, ξέφυγε δύο φορές με διαφορές 18 πόντων (76-58 στο 32' και 83-65 στο 34') και έφτασε χωρίς προβλήματα στη νίκη, με τον Γιώργο Τσαλμπούρη να κλέβει την παράσταση και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της Ένωσης και απέναντι στον Κολοσσό, όπου πέρυσι έπαιξε ως δανεικός.

Ο ΘΙΟΝΤΟΡ: Ήταν αναμενόμενο πως θα συγκέντρωνε πάνω του όλα τα φώτα, αφού είναι μια σπουδαία μεταγραφή. Έχοντας κάνει μόλοις δύο προπονήσεις με την ΑΕΚ και παρόλο που είχε παίξει επίσημο αγώνα από τον περασμένο Απρίλιο, αγωνίστηκε 21 λεπτά στο ντεμπούτο του. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν διστακτικός και προσπαθούσε να προσαρμοστεί στα συστήματα της ομάδας και να εξοικιεωθεί με τον τρόπο που παίζουν οι συμπαίκτες του. Δεν έκανε ούτε ένα σουτ, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εμφανώς... ξεψαρωμένος. Μπήκε πιο αποφασιστικά, πήρε πρωτοβουλίες και σκόραρε 11 πόντους, μοιράζοντας παράλληλα 2 ασίστ. Αυτός ο απολογισμός με μόλις δύο προπονήσεις με την ομάδα, χωρίς να ξέρει ακόμα πού έχει έρθει και χωρίς να έχει παίξει καλά, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Κολοσσός σάρωσε στα ριμπάουντ (39 έναντι 25, με 17 επιθετικά!), αλλά δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός, γιατί έκανε 24 λάθη και ήταν άστοχος (6/23 τρίποντα). Η ΑΕΚ είχε στο πρώτο ημίχρονο 9/15 τρίποντα και στο δεύτερο 2/10.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ