22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άλλαξε και επίσημα το φορμάτ του BCL, αυτοί είναι οι νέοι όμιλοι

Όπως είχε ήδη γνωστό εδώ και μερικές ημέρες το Basketball Champions League ήθελε να προβεί σε αλλαγές στο φορμάτ της διοργάνωσης για τη νέα σεζόν, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σε κάθε χώρα και ενδέχεται να αποτελέσουν εμπόδιο για κάποια παιχνίδια. 

Πλέον η αλλαγή είναι οριστική και τη σεζόν 2020-21 θα έχουμε 8 ομίλους των 4 ομάδων , αντί για 4 ομίλους των 8 ομάδων που ίσχυει μέχρι και σήμερα. 

Ο διαχωρισμός των ομίλων έγινε με βάση το BCL Ranking και σε σχέση με τους προηγούμενους ομίλους. Οι ομάδες των 4 ομίλων χωρίστηκαν ως εξής:
Αυτές που ανήκαν στο 1 - 3 - 6 - 8 γκρουπ δυναμικότητας δημιούργησαν έναν όμιλο και οι ομάδες των γκρουπ δυναμικότητας 2 - 4 - 5 - 7 δημιουργησαν έναν άλλο όμιλο.

Ακόμα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δράση στο BCL θα υπάρχει κάθε εβδομάδα (τις ημέρες που διεξάγωνταν και πριν οι αγώνες, δηλαδή Τρίτες και Τετάρτες), όμως κάθε εβδομάδα θα διεξάγονται 4 όμιλοι.

Άρα, κάθε ομάδα θα αγωνίζεται κάθε δύο εβδομάδες. Επομένως,  ακόμα κι αν υπάρξουν παιχνίδια τα οποία θα πρέπει να αναβληθούν λόγω πανδημίας, θα υπάρχουν ανοιχτές ημερομηνίες, ώστε να γίνουν οι αγώνες.

H ΑΕΚ θα βρίσκεται πλέον στον Όμιλο Γ΄ μαζί με τη γαλλική Σολέ, τη Χάποελ Χολόν του Στέφανου Δέδα και μία ακόμη ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά. 

Το Περιστέρι  στο Γκρουπ Ε' θα βρει απέναντί του τη Ρίτας Βίλνιους από τη Λιθουανία, τη γαλλική Στρασμπούρ και τη Βεφ Ρίγα από τη Λετονία. 

Οι ομάδες θα παίξουν έξι αγώνες (τρεις εντός και τρεις εκτός) με τις δύο πρώτες σε κάθε όμιλο να προκρίνονται για την Φάση των 16, όπου θα ισχύει σύστημα διεξαγωγής το οποίο θα αποφασιστεί με βάση τις μέχρι τότε εξελίξεις στο μέτωπο του COVID-19.

Δώδεκα αγωνιστικές θα παιχθούν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Η πρώτη αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου.

Το ανανεωμένο, ακριβές πρόγραμμα αγώνων θα γίνει γνωστό το προσεχές διάστημα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως έχουν διαμορφωθεί όλοι οι όμιλοι. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ