18.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άλλαξε η προθεσμία του ντραφτ

Με την επιδημία του κορονοϊού να έχει οδηγήσει σε αναστολή το φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ και όλα να βρίσκονται στον αέρα, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αποφασίστηκε το αυτονόητο σε ό,τι αφορά στο φετινό ντραφτ.

Το NCAA ανακοίνωσε ότι άλλαξε την προθεσμία που είχαν δικαίωμα οι παίκτες που προέρχονται από τις τάξεις του να δηλώσουν ότι αποσύρουν τη συμμετοχή του από τη φετινή διαδικασία, η οποία έληγε -σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό- στις 3 Ιουνίου. Το ντραφτ του 2020 είναι να γίνει στις 25 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη, αλλά το πιθανότερο πλέον είναι πως θα λάβει χώρα είτε τον Αύγουστο είτε το Σεπτέμβριο, με το ΝΒΑ να μην έχει αποφασίσει ακόμα την ακριβή ημερομηνία.

Κατά συνέπεια, η καταληκτική ημερομηνία για να αποσύρει ένα από τα 163 μέλη αμερικανικών πανεπιστημίων τη συμμετοχή του θα είναι πολύ μεταγενέστερη, προκειμένου να μην πιεστούν οι παίκτες να πάρουν βιαστικές αποφάσεις. Στην ανακοίνωσή του το NCAA δεν γνωστοποίησε ποια θα είναι η νέα προθεσμία, ανέφερε μόνο πως άλλαξε επ’ αόριστον. Θα εξαρτηθεί, φυσικά, από την τελική ημερομηνία διεξαγωγής του ντραφτ, οπότε και θα γίνει γνωστή και επίσημα η ακριβής ημερομηνία.

Θυμίζουμε πως από ελληνικής πλευράς έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Γιώργος Καλαϊτζάκης και Νίκος Ρογκαβόπουλος, καθώς και ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι του Ολυμπιακού. Είναι μεταξύ των 42 παικτών εκτός ΗΠΑ που έχουν δηλώσει συμμετοχή κι επίσης έχουν δικαίωμα -εφόσον το επιθυμούν- να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους δέκα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του ντραφτ. Δείτε, εδώ, και τα 205 ονόματα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ