16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Άλεξ Βουγιούκας στο Basketa.gr: «Κατάλαβα ότι δεν μπορώ χωρίς το μπάσκετ»

Ο Δούκας πέτυχε μία μεγάλη εντός έδρας νίκη απέναντι στην Δάφνη Δαφνίου, κάνοντας τα 4/4 και παραμένοντας στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος μαζί με τον Τρίτων ενώ παράλληλα έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην κούρσα για την άνοδο στην Α2.

Ο Άλεξ Βουγιούκας, ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη αυτή, με 25 πόντους και μιλώντας στο Basketa.gr, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν το καλοκαίρι που πέρασε στην ομάδα του Νάσου Χούμπαυλη, την μεγάλη αγάπη του για το μπάσκετ που δεν του «επέτρεψε» να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, τη σχέση του με τον αδελφό του Ίαν, αλλά και τους στόχους που έχει θέσει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του για τη φετινή σεζόν.

 Άλεξ καλησπέρα, την Κυριακή πετύχατε μία μεγάλη νίκη με την ομάδα σου απέναντι στη Δάφνη Δαφνίου, με μία εξαιρετική εμφάνιση από εσένα. Τι συναισθήματα σου αφήνει αυτή η νίκη και αυτή σου η απόδοση;

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και μία μεγάλη νίκη στην έδρα μας. Η Δάφνη Δαφνίου είναι και αυτή μία πολύ καλή ομάδα που έχει στόχους για άνοδο. Σίγουρα είμαι χαρούμενος και για τη δική μου εμφάνιση αλλά το πιο σημαντικό είναι η νίκη για την ομάδα μας».

Με τη νίκη απέναντι στην Δάφνη, ο Δούκας έκανε το 4/4, θα έλεγες ότι είναι καλό βήμα προς την άνοδο;

«Είναι σίγουρα ένα καλό βήμα. Όταν στόχος σου είναι η άνοδος είναι ανάγκη να κερδίζεις όλα τα εντός έδρας παιχνίδια και αυτό κάναμε».

Το καλοκαίρι ήταν μία μεταβατική περίοδος για εσένα, είχες ανακοινωθεί από τον Πρωτέα Βούλας ωστόσο κατέληξες στον Δούκα. Ποιοι ήταν οι λόγοι που δεν προχώρησε η συμφωνία σου με τον Πρωτέα, και πώς κατέληξες στον Δούκα;

«Η αλήθεια είναι πως στον Πρωτέα είχαν ένα συγκεκριμένο πλάνο το οποίο τελικά δεν κατάφερε να λειτουργήσει, και όπως κι εγώ, έτσι και άλλα παιδιά ακολουθήσαμε διαφορετικές πορείες. Στη συνέχεια ήρθε η πρόταση από τον Δούκα. Ο Δούκας είναι μία σοβαρή ομάδα, ανταγωνιστική, με στόχους και εγώ θέλω πάντα να παίζω σε μία ομάδα που είναι ανταγωνιστική».

Η περσινή χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Ιωνικό, με την άνοδο στην Α2, πώς ήταν για εσένα το συναίσθημα της ανόδου;… Θα ήθελες να συνεχίσεις στον Ιωνικό;

«Ήταν πραγματικά μία πολύ όμορφη εμπειρία. Έμεινα δύο χρόνια στον Ιωνικό και η άνοδος ήρθε τη χρονιά που ήμουν αρχηγός. Δεν μου έχει ξανατύχει μάλιστα να βιώνω την άνοδο μίας ομάδας οπότε ήταν πολύ ξεχωριστό το συναίσθημα. Είμαι χαρούμενος εκεί που είμαι, και πιστεύω πως  όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ελπίζω κάποια στιγμή οι δρόμοι μας να ξανασμίξουν».

Θα έλεγες ότι το γεγονός πως ο αδερφός σου αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο έχει λειτουργήσει θετικά για εσένα, ίσως σαν ένα κίνητρο για την καριέρα σου;

«Ο καθένας τη δική του καριέρα και σίγουρα στηρίζει ο ένας τον άλλον. Το σημαντικό είναι να βλέπεις πως μπορεί να πετύχει κάποιος, πώς μπορεί να φτάσει κάποιος σε αυτό το επίπεδο. Για εμένα δεν αλλάζει κάτι, απλά είμαι ο πιο περήφανος αδερφός του κόσμου».

Το καλοκαίρι του 2016 είχες ανακοινώσει την απόσυρσή σου από την ενεργό δράση, ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να αλλάξεις γνώμη και να επιστρέψεις;

«Εκείνο το καλοκαίρι μου είχαν γίνει αρκετές προτάσεις από διάφορες ομάδας και σε διαφορετικές κατηγορίες. Εγώ δεν ήθελα να ακούσω καμία από αυτές τις προτάσεις, είχα πάρει την απόφασή μου. Κάποια στιγμή πήγα για ένα μονό με φίλους και εκεί κατάλαβα πόσο πολύ μου είχε λείψει το μπάσκετ. Κάπου εκεί ήρθε και η πρόταση του Ιωνικού και επιβεβαίωσε ότι ήταν κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορούσα».

Φέτος είναι μία νέα χρονιά, σε νέα ομάδα, ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για τη φετινή σεζόν τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο;

«Σε ομαδικό επίπεδο το σημαντικό πιστεύω είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Τώρα σε ατομικό, αυτό που προσπαθώ είναι να βοηθάω όσο μπορώ με την εμπειρία μου τα πιο νέα παιδιά και γενικά να κάνω ό,τι χρειάζεται προκειμένου να κερδίζει η ομάδα μου. Αυτό που θέλω είναι πάντα να κερδίζω. Θέλω να προσπαθήσω να δώσω στο Δούκα αυτό που έχει θέση ως στόχο, δηλαδή την άνοδο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ