16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Άδοξος αποκλεισμός για Περιστέρι (vids)

Στη Ρίγα της Λετονίας σταμάτησε η φετινή πορεία του Περιστερίου στο BasketBall Champions League, με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, να κυνηγάει το θαύμα, να γυρίζει το παιχνίδι από το -18, αλλά να μην καταφέρνει να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, καθώς ο Ζόρικς με ένα απίθανο τρίποντο στο 1'', έγραψε το τελικό 60-57, και ουσιαστικά δεν επέστρεψε στην Ελληνική ομάδα να κυνηγήσει το +4 της πρόκρισης στο έξτρα πεντάλεπτο.»

Έτσι, η δεύτερη νίκη των Λετονών επί του Περιστερίου, σφράγισε την αποκλεισμό της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη, σε μια εξέλιξη που σίγουρα αποτελεί αποτυχία, καθώς η καλή ευρωπαϊκή πορεία ήταν εκ των βασικών στόχων της διοίκησης του συλλόγου της Δυτικής Αττικής.

Το Περιστέρι είχε να αντιμετωπίσει τρία γνωστά προβλήματα, τις απουσίες του τραυματία Μάντζαρη και των Γκουτιέρες και Γούνταρντ που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής και ένα ακόμα που προέκυψε με την έναρξη του αγώνα και αποδείχθηκε άλυτο. Ο πρώην παίκτης του Περιστερίου Κάιλ Ολμαν ήταν ασταμάτητος στο πρώτο δεκάλεπτο το οποίο έληξε με 22-10 με αυτό να έχει σκοράρει τους 13 πόντους, ενώ το Περιστέρι ήταν τραγικό και στις επιθετικές του επιλογές. Η διαφορά πήγε μέχρι και το +18, 31-13 στο 15', ένα σημείο στο οποίο το Περιστέρι βελτίωσε την αμυντική του συμπεριφορά, βρήκε πόντους στοχεύοντας τον Μπουρούση κάτω από το καλάθι ή παίρνοντας προσωπικές ενέργειες ο Πέτεγουεϊ και πλησίασε στο 33-22 στο 17'. Η τελευταία λέξη του ημιχρόνου όμως ήταν και πάλι για τη Ρίγα, που πήγε στο 38-22 και τελικά έκλεισε το ημίχρονο με 40-27,

Στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα ζώνης του Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά και το άγχος της πρόκρισης βραχυκύκλωσαν τους γηπεδούχους, οι οποίοι ξεκίνησαν έναν ανελέητο «βομβαρδισμό» έξω από τα 6.75, με τα πυρά να είναι συνήθως άσφαιρα, με το 8/35 τρίποντα να μιλάει από μόνο του. Έτσι, το Περιστέρι κατάφερε σταδιακά να ροκανίσει την διαφορά, και με ένα 10-0 να μετατρέψει το 46-33, σε 46-43 στο 28' με τρίποντο του Σαλούστρου, και να ισοφαρίσει με 4 διαδοχικούς πόντους του Κρόκετ σε 52-52 στο 36'. Κάπου εκεί έδειξε να χάνει τον όποιο επιθετικό προσανατολισμό είχε, με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα μικρό σερί 5-0, με τον Μάντσεν στο 2'03'' να διαμορφώνει το 57-52. Ο Καράμπελας με τρίποντο στο 1'05'' μείωσε σε 57-55 αλλάζοντας τα δεδομένα, τα οποία έδειξε να κάνει πράξη ο Μπουρούσης ο οποίος ισοφάρισε σε 57-57 στα 5,5'', δείχνοντας να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση. Ωστόσο ο Ζόρικς είχε άλλη άποψη, και με ένα πολύ δύσκολο τρίποντο στο 1'' πριν το τέλος, σφράγισε την πρόκριση της δικής του ομάδας (60-57).

Για να δείτε το στατιστικό κάντε κλικ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ