17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Άγιος Κάιρι… από τη Βοστόνη (vids)

Ένα τρομερό παιχνίδι του Κάιρι Ίρβινγκ ήταν αρκετό, ώστε οι Σέλτικς να κάνουν χαρούμενα Χριστούγεννα, αφού νίκησαν με 121-114 στην παράταση τους Σίξερς, σε ένα πραγματικό ντέρμπι.

Ένα κλασικό ματς της Ανατολής του ΝΒΑ πήρε τη διάσταση, που του άξιζε ανήμερα των Χριστουγέννων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο «TD Garden», τελικά, νικητές ήταν οι Μπόστον Σέλτικς, που επικράτησαν των Φιλαδέλφεια 76ερς με 121-114 στην παράταση κι έφτασαν στο ρεκόρ 20-13, με την πρώτη τετράδα να έχει σχεδόν καταληφθεί και την κορυφή να μην είναι πολύ μακριά.

Όλα οφείλονται στον Κάιρι Ίρβινγκ, που εμφανίστηκε σαν... Άγιος Βασίλης για τα «ξωτικά», με ένα σπουδαίο αγώνα 40 πόντων, με 17/33 σουτ, 10 ριμπάουντ και τρεις ασίστ, με τον τελευταίο αριθμό να τον αδικεί, καθώς και η συμβολή του στη δημιουργία ήταν σημαντική. Οι Τζέισον Τέιτουμ και Μάρκους Μόρις είχαν 23 πόντοι έκαστος, ενώ μάζεψαν μαζί 16 ριμπάουντ, την ίδια ώρα που η τριάδα των Τζόελ Εμπίντ (34 π., 16 ρ.), Τζίμι Μπάτλερ (24 π., 9/12 σουτ) και Μπεν Σίμονς (11 π., 14 ρ.) δεν μπόρεσε να νικήσει τον... Kyrie ελέησον του Μπραντ Στίβενς.

Στο παιχνίδι, ο Ίρβινγκ είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά, σκοράροντας 17 πόντους στην πρώτη περίοδο και οδηγώντας τους Σέλτικς, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 32-25. Στη συνέχεια, ουκ ολίγες λύσεις των Εμπίντ και Ρέντικ προσπάθησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση, ενώ και ο Μπάτλερ μπήκε στο παιχνίδι για τους Σίξερς. Μερικά μικρά «ξεσπάσματα» από τους Τέιτουμ και Μόρις, ωστόσο, ήταν αρκετά για να πάνε οι «Κέλτες» προηγούμενοι στα αποδυτήρια, με 57-51.

Η κατάσταση θα άλλαζε στο τρίτο δωδεκάλεπτο, με δεδομένη την εκνευριστική αστοχία των γηπεδούχων. Οι Σίξερς είχαν περισσότερη υπομονή, βρίσκοντας λύσεις ακόμη και από τον Τσάντλερ, και το σκηνικό άλλαξε, αφού το τέλος της περιόδου τους βρήκε προηγούμενους με 86-89. Ο Ροζίερ, όμως, ήταν εκεί στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, μετά το 91-98 από τον Κορκμάζ, που έμοιαζε να «παγώνει» το κοινό των Σέλτικς, δίνοντας λύσεις μέχρι να... ξαναπάρει φόρα ο Ίρβινγκ. Ο τελευταίος κόντεψε να δώσει την νίκη με καλάθι του για το 106-105, ενώ απάντησε και στο τρίποντο του Τσάντλερ για το 108-108 της κανονικής διάρκειας.

Αυτό, που άλλαξε στην παράταση, ήταν η άμυνα των Σέλτικς. Πολύ πιο επιθετική μετά το αρχικό 5-0 των Σίξερς, έδωσε τη δυνατότητα της ανατροπής, εκεί όπου ο Χέϊγουορντ ξεκίνησε, ο Κάιρι «καθάρισε» και ο Τέιτουμ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, για να θριαμβεύσει η ομάδα τους στο τέλος, με όλα τα φώτα να πέφτουν δικαιολογημένα στον ηγέτη της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ