15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άγγελος Γκάτζιας στο basketa.gr : «Ήμουν έτοιμος να πάρω το τελευταίο σουτ»

Το Ανατόλια βρήκε τον τρόπο μέσα σε διάστημα 8 μηνών να αποδράσει με τον ίδιο τρόπο από το Αγρίνιο, έχοντας ωστόσο διαφορετικό πρωταγωνιστή.

Έτσι, σε ένα απίθανο Deja Vu, ο Άγγελος Γκάτζιας ήταν αυτός που με τρίποντο χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και σαν άλλος Σωτήρης Καραποστόλου, χάρισε ένα χρυσό διπλό στην ομάδα.

Ο 25χρονος γκαρντ, ο οποίος επέστρεψε στο Ανατόλια, όντας πιο ώριμος από ποτέ, και έχοντας συμμετοχές στην Α2 με Αίολο Αστακού και Πευκοχώρι, πέτυχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι 16 πόντους και 3/5 τρίποντα, ενώ σε 14 παιχνίδια σκοράρει 10,1 πόντους και 3,9 ριμπάουντ.

Μιλώντας στο basketa.gr ανέφερε πως ήταν έτοιμος να πάρει το κρίσιμο σουτ, μίλησε για τους στόχους αλλά και το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στο Ανατόλια, για το πρωτάθλημα αλλά και την προοπτική της Basket League.

Πέρυσι ο Καραποστόλου, φέτος εσύ, έχει κάτι ιδιαίτερο το κλειστό του Αγρινιού : «Όπως είπες και εσύ ήταν ένα Deja vu. Δεν ξέρω αν έχει κάτι ιδιαίτερο, πάντως εμάς μας ευνόησε για ακόμη μια φορά. Νομίζω ότι όταν ένα παιχνίδι φτάνει εκεί είναι και θέμα τύχης, η οποία ήταν με το μέρος μας».

Ήσουν ο καθοριστικός παίκτης για ένα μεγάλο διπλό, τι σκέφτηκες πριν σουτάρεις : «Η αλήθεια είναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμουν κάτι άλλο πέρα από την νίκη και είχα το βλέμμα μου στον χρόνο και ήμουν έτοιμος να σουτάρω αν μου δινόταν η επιλογή. Αυτό συνέβη και η ομάδα μας έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό».

Επέστρεψες στο Ανατόλια, βρίσκοντας το πλέον στην Α2. Ποιος είναι ο στόχος σας ως ομάδα, και αν τέτοιες νίκες σας ανεβάζουν την ψυχολογία στη μάχη της παραμονής : «Στόχος μας είναι να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη και να συγκεντρώσουμε όσες περισσότερες γίνεται στην μάχη της παραμονής. Σίγουρα κάθε νίκη σου ανεβάζει την ψυχολογία πόσο μάλλον αυτές που είναι εκτός έδρας».

Αίολας Αστακού, Πευκοχώρι και φέτος Ανατόλια, Στα 25 στου χρόνια αισθάνεσαι πλέον έμπειρος στην Α2, και πως βλέπεις το φετινό επίπεδο : «Προσπαθώ κάθε χρόνο να γεμίζω με όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και παραστάσεις,να ωριμάζω μπασκετικά και να βελτιώνομαι χρόνο με το χρόνο.Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Πέρα από δύο τρεις ομάδες που δείχνουν να ξεχωρίζουν οι υπόλοιπες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και απ ότι φαίνεται θα είναι πολύ αμφίρροπο μέχρι το τέλος».

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα σας, η οποία φημίζεται ότι είναι ιδιαίτερα οργανωμένη : «Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό τόσο μεταξύ των παιχτών όσο και με το staff και την διοίκηση. Προσπαθούμε τόσο στις νίκες όσο και στις ήττες να παραμένουμε ενωμένοι!».

Ο Άγγελος Γκάτζιας θέλει κάποια στιγμή να αγωνιστεί στην Basket League και ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι : «Η Basket League αποτελεί κίνητρο για κάθε παίχτη , παρόλα αυτά αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα μου.Αν έρθει η κατάλληλη στιγμή και νιώσω έτοιμος θα ήθελα να το δοκιμάσω. Στόχος μου όπως είπα και παραπάνω είναι να προσπαθώ συνεχώς να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα μου στο να πετύχει τους στόχους της».

photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ