24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ό,τι πει ο Λάνγκφορντ!

Το "καυτό" χέρι του Κιθ Λάνγκφορντ καθόρισε τη μοίρα ενός ακόμα αγώνα της ΑΕΚ. Ο Αμερικανός σεληνιάστηκε στο πρώτο ημίχρονο, ξεπέρασε εν τέλει τους 30 πόντους για μία ακόμα φορά και η Ένωση πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα επικρατώντας εκτός έδρας του Λαυρίου με 73-60. Το Λαύριο, που έπεσε από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τίμησε πριν από την έναρξη του αγώνα τον πρώην παίκτη του, Δημήτρη Κακλαμανάκη.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ξεκίνησε "σβηστός" τον αγώνα, ως εκ τούτου η ΑΕΚ είχε πρόβλημα να σκοράρει και επικέντρωσε τις προσπάθειές της στην άμυνα προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και το Λαύριο, που προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να θωρακίσει τη ρακέτα και να περιορίσει τη δράση του Σαντ Ρος, ο οποίος αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα ως πόιντ γκαρντ.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να γίνει ένα κακό παιχνίδι, καθώς οι δύο ομάδες ήταν άστοχες  και ο ρυθμός αργός. Στο τέλος της πρώτης περιόδου ο Λάνγκφορντ πραγματοποίησε το πρώτο του ξέσπασμα και βοήθησε την ΑΕΚ να πάρει μια μικρή διαφορά (18-12 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου), αλλά μετά ο Παπαθεοδώρου τον τράβηξε στον πάγκο για να πάρει ανάσες και η διαφορά αυτή χάθηκε.

Το Λαύριο με τους Άουτλο, Όλμαν και Ντέιβις να δίνουν κάποιες λύσεις ισοφάρισε 23-23 στο 15' και μετά... μπήκε ξανά στο παρκέ ο Λάνγκφορντ. Ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε! Ο Αμερικανός επέστρεψε φουριόζος και σκόραρε τους 12 από τους 14 πόντους που πέτυχε η ΑΕΚ στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου! Με αυτό το απίθανο κρεσέντο σόκαρε τους παίκτες του Λαυρίου, που έτσι κι αλλιώς αντιμετώπιζαν προβλήματα απέναντι στην στιβαρή αντίπαλη άμυνα, και η Ένωση προηγήθηκε στο ημίχρονο με διαφορά 11 πόντων (37-26), εν πολλοίς κόντρα στη ροή του αγώνα. Όμως ο Λάνγκφορντ, που πέτυχε τους 20 από τους 37 πόντους της ΑΕΚ, είναι ένας παίκτης, που μπορεί να ανατρέψει με τέτοιον τρόπο τα δεδομένα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο. Ο Λάνγκφορντ μπήκε "σβηστός" και η ΑΕΚ έκανε 4 λεπτά να πετύχει πόντο. Δεν το πλήρωσε όμως, διότι το Λαύριο δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα απέναντι στην αντίπαλη άμυνα και το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει 37-31. Μετά ο Λάνγκφορντ πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο και με αφετηρία την καλή άμυνά της η Ένωση προηγήθηκε με 50-38 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Βοήθησε πολύ κι ένα τρίποντο του Γιαννόπουλου στο 28', όταν το Λαύριο είχε μειώσει 43-38, που επανέφερε τη διαφορά σε επίπεδο ασφαλείας.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η ΑΕΚ προηγήθηκε με 52-38 χάρη σε ένα καλάθι του Σλότερ, αλλά μετά κόλλησε ξανά επιθετικά, αφού αν δεν έβαζε ο Λάνγκφορντ, δεν... Το Λαύριο βρήκε κάποιες λύσεις από τα μακρινά σουτ των Ολμαν και Ντεκόζι, μείωσε 54-46 στο 34' και κατάφερε να μαζέψει για δεύτερη φορά τη διαφορά, που έφτασε τους 13 (59-46 με τρίποντο του Γιαννόπουλου), χάρη σε ένα εντυπωσιακό... τετράποντο του Άουτλο κι ένα καλάθι του Όλμαν στον αιφνιδιασό (59-52).

Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ απάντησε με τρίποντα. Δύο διαδοχικά απο τον Ματσιούλις κι άλλο ένα από τον Γιαννόπουλος έφεραν τη διαφορά στους 14 πόντους (68-54) δυόμισι λεπτά πριν από το τέλος και το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε. Το Λαύριο δεν είχε άλλες δυνατότητες να διεκδικήσει ανατροπή και η ΑΕΚ έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη.

ΚΑΛΑΘΟΜΗΧΑΝΗ: Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν και πάλι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας ακόμα νίκης της ΑΕΚ. Σκόραρε 33 πόντους με 12/21 σουτ, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ. Με τέτοιο Λάνγκφορντ η ΑΕΚ δεν χάνει ποτέ...

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Πολύ άστοχες ήταν και οι δύο ομάδες. Η ΑΕΚ σούταρε με 43% εντός παιδιάς και το Λαύριο μόλις με 35%. Δείγμα της κακής ποιότητας που είχε το θέαμα του αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ