23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όταν «σίγησε» ο Ουίλμπεκιν, καθάρισε η Φενέρμπαχτσε (vids)

Όσο ο Σκότι Ουίλμπεκιν είχε ανοιχτή επικοινωνία με το καλάθι, η Μακάμπι είχε έστω και μικρές διαφορές το προβάδισμα. Όταν όμως ο Αμερικανός αποσυνδέθηκε για 5-6 λεπτά στην τέταρτη περίοδο από το τουρκικό καλάθι, τα δεδομένα ανατράπηκαν. Η Φενέρμπαχτσε φεύγει με τη νίκη επί το Τελ Αβίβ αφού επικράτησε με 75-65. Έτσι έβαλε τέλος στο σερί των τριών ηττών της και ανέβηκε στο 3-3, «βυθίζοντας» την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο 2-4.

 

Η Μακάμπι μπήκε στο παιχνίδι με το πόδι στο γκάζι αφού από νωρίς έδειξε τη διάθεση να δημιουργήσει διαφορά. Προηγήθηκε με 7-2 στο 3', στο 13-4 στο 5' και 18-10 στο 7' με τον Σκότι Ουίλμπεκιν «ζεστό» αφού έβγαλε την πρώτη περίοδο με εννιά πόντους. Τα τρίποντα όμως του Μπόμπι Ντίξον (3/3 στο δεκάλεπτο), επέτρεψαν στη Φενέρμπαχτσε να πλησιάσει στο φινάλε της περιόδου στους τέσσερις (22-18).

 


Οι Τούρκοι έβρισκαν λύσεις από την περίμετρο και έχοντας 5/8 τρίποντα στο 12', πέρασαν και μπροστά (24-26) αφού μπήκαν στη δεύτερη περίοδο με σερί 8-2. Η απάντηση της Μακάμπι όμως ήταν άμεση, με ένα σερί 7-0 με το οποίο βρέθηκε ξανά μπροστά στο σκορ (31-26 στο 15'). Οι ισορροπίες δεν διαταράχθηκαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (38-35) που εξελίχθηκε σε προσωπική μονομαχία του Ουίλμπεκιν (13 πόντοι, 3/3 βολές, 5/6 δίποντα) με τον Ντίξον (12 πόντοι, 4/4 τρίποντα).

 

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Ο Σκότι Ουίλμπεκιν κρατούσε τη Μακάμπι για 30'. Όταν δεν το έκανε στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου, οι Ισραηλινοί δεν είχαν εναλλακτικό πλάνο και ουσιαστικά έχασαν εκεί το παιχνίδι, αφού δεν επέστρεψαν από το -11.

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Τι κι αν έχασε τα ριμπάουντ (38-27); Η Φενέρμπαχτσε εκτέλεσε με 50% από το τρίποντο έναντι του ισχνού 19% της Μακάμπι που συν τις άλλοις δεν έβγαλε συνεργασίες και δημιουργικότητα στο παιχνίδι της, μένοντας στις εννιά ασίστ.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ


Photo Credits: Maccabi twitter



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ