21.2 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Όταν ο Τζόρνταν έπαιξε στην Ισπανία (vid+pics)

Τα ισπανικά παρκέ πάτησε πριν από ακριβώς 28 χρόνια ο Μάικλ Τζόρνταν, για να αγωνιστεί σε έναν ξεχωριστό αγώνα υπό την αιγίδα της ACB.

Ήταν 30 Αυγούστου του 1990 όταν ο «Air», αποδεχόμενος την πρόσκληση της διοργανώτριας αρχής του ισπανικού πρωταθλήματος, βρέθηκε στη Βαρκελώνη και το «Palacio de los Deportes» για να αγωνιστεί σε φιλικό επίδειξης μεταξύ των κορυφαίων παικτών της λίγκας. Ο Μάικλ Τζόρνταν, που ακόμα δεν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής ΝΒΑ αλλά η φήμη του είχε αρχίσει ήδη να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, έπαιξε από ένα ημίχρονο σε κάθε ομάδα, με τους «μπλε» -με τους οποίους τελείωσε την αναμέτρηση- να κερδίζουν με 100-87 τους «πορτοκαλί».

Εννέα χιλιάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το φιλικό, αμέτρητος ήταν ο κόσμος που έμεινε απέξω. Ενθουσιώδεις ήταν και οι παίκτες, που πήραν μέρος στο ματς. Ο Τζόρντι Βικιακάμπα, μάλιστα, κάποια χρόνια αργότερα παραδέχθηκε: «Έχω μια φωτογραφία με το Μάικλ Τζόρνταν στο δωμάτιό μου. Το να παίζεις αντίπαλός του ήταν η μεγαλύτερη ευχή που μπορούσες να ζητήσεις. Ήταν η πρώτη φορά που τον έβλεπα ζωντανά».

Το ημίχρονο έληξε 43-40.
«Μπλε»: Αντούνιεθ 2, Βιγιακάμπα 4, Ουίσλοου 16, Μακ Γκι 20, Τόμπσον 12, Κρέους 5, Σμιθ 4, Μπίγκενχαϊμερ 12, Ντέιβις 4, Τζόρνταν 21.
«Πορτοκαλί»: Γιορέντε 4, Σίμπσον 9, Αντ. Μαρτίν 6, Νόρις 10, Τζόρνταν 16, Μοντέρο 8, Τζάκσον 4, Ρίβας 2, Ερέρα 15, Μπέρι 13.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ