20.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Όταν ο Κόμπι αποκαλούσε Θεό τον Μαραντόνα! (vid)

Επιβεβαιώνοντας αυτό για το οποίο όλοι πλέον είμαστε σίγουροι, ότι πρόκειται για μια από τις χειρότερες χρονιές της ιστορίας, το 2020, εκτός όλων των άλλων, πήρε από κοντά μας δύο από τις κορυφαίες αθλητικές (και όχι μόνο) φυσιογνωμίες της σύγχρονης εποχής. Τον Κόμπι Μπράιαντ, στην αρχή του έτους, και τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Και οι δύο έγραψαν ιστορία στο άθλημά τους. Και οι δύο έκαναν όλο τον πλανήτη να τους λατρέψει και να πενθήσει για την απώλειά τους. Όμως ο Κόμπι Μπράιαντ, ως νεότερος, ήταν αυτός που είχε ως ίνδαλμά του τον Ντιέγκο Μαραντόνα!

Γίνεται αυτό; Φυσικά γίνεται, όταν μιλάμε για άτομα και προσωπικότητες που υπερβαίνουν το πεδίο μέσα στο οποίο κινούνται και γίνονται οικουμενικοί. Τέτοιος ήταν ο Κόμπι. Τέτοιος ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο Κόμπι Μπράιαντ εξομολογείται στον ισπανόφωνο δημοσιογράφο τη λατρεία του για τον Μαραντόνα. Περιγράφει μια συνάντησή τους στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν γνωστή η αγάπη που είχε ο Κόμπι για το ποδόσφαιρο, μάλιστα όταν ήταν παιδί, έζησε στην Ιταλία, όπου έπαιζε ο πατέρας του μπάσκετ, και έβλεπε τον Μαραντόνα να παίζει με τη Νάπολι. Και δεν έκρυψε πόσο χαρούμενος αισθάνθηκε όταν τον γνώρισε.

Τώρα που βρίσκονται και οι δυο τους στον Παράδεισο, θα έχουν την ευκαιρία να ξανασυναντηθούν...

"Πέρυσι το καλοκαίρι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πήγα να δω το παιχνίδι Αργεντινή-Βραζιλία. Βγήκα στο διάδρομο κι εκεί γνώρισα δύο ανθρώπους. Όχι, όχι τον Μέσι και τον Ροναλντίνιο. Αυτούς τους ήξερα. Γνώρισα τον Πελέ και τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Έμεινα άφωνος. Όταν ήμουν παιδί, ο Μαραντόνα, που έπαιζε στη Νάπολι τότε, ήταν για μένα σαν Θεός! Όταν λοιπόν τον συνάντησα μερικά χρόνια αργότερα, έτρεξα πάνω του και του ζήτησα ένα αυτόγραφο και να βγούμε μαζί μια φωτογραφία. Έχω αυτή τη φωτογραφία στο γραφείο μου. Και δεν τη δίνω σε κανέναν".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ