28.1 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Όταν η επίθεση παραπατάει

Στην επιθετική απόδοση της βρίσκεται κατά κύριο λόγο η εξήγηση της χθεσινής ήττας της ΑΕΚ από τον Άρη στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

 

Η ΑΕΚ σημείωσε τη χειρότερη επιθετική επίδοση των τελευταίων 43 αγώνων της στο Πρωτάθλημα, μένοντας στους 62 στο «Παλέ». Είχε 63 πέρσι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και για να βρούμε την προηγούμενη χαμηλότερη επίδοση της θα πρέπει να γυρίσουμε στα πλέι οφ του 2016. Ήταν στις 27 Απριλίου όταν σημείωσε 61 αλλά κράτησε τον ΠΑΟΚ στους 54 και τον απέκλεισε με 2-1 στα προημιτελικά.

 

Πέραν τους 28,5% στα τρίποντα –και σε 28 μάλιστα προσπάθειες- η χαμηλή επιθετική επίδοση της ΑΕΚ εξηγείται από τις ελάχιστες συνεργασίες που αποτυπώνονται στις 10 μόλις ασίστ και βέβαια στα 17 λάθη. Πέρσι η «Ένωση» είχε τρεις φορές από 16 λάθη, στα εντός έδρας παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό της κανονικής περιόδου και στη Λευκάδα με τη Δόξα. Για να βρούμε χειρότερη επίδοση από τη χθεσινή θα πρέπει επίσης να γυρίσουμε στα πλέι οφ του 2016 όταν η ΑΕΚ είχε 22 λάθη στον 1ο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και 20 στον 1ο προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ.

 

Είναι γεγονός ότι η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου δε βρήκε στην πραγματικότητα επιθετικό ρυθμό σε κανένα σημείο του χθεσινού ντέρμπι. Το γεγονός ότι έμεινε και στις τέσσερις περιόδους κάτω από τους 20 πόντους το επιβεβαιώνει. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι από τους 35 αγώνες της στην περσινή Stoiximan.gr Basket League αυτό έγινε μόνο μία φορά. Εντός έδρας με τον Ολυμπιακό είχε 19 στην πρώτη, 18 στη δεύτερη, 10 στην τρίτη και 15 στην τέταρτη περίοδο.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ