21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Όλα τα μάτια στραμμένα στην Κρήτη

H καρδιά του μπάσκετ γυναικών θα χτυπήσει στην Κρήτη αυτό το τριήμερο, με το 20ο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών να λαμβάνει χώρα στα Χανιά και το κλειστό "Κλαδισού". Νίκη Λευκάδας, Δάφνη Αγίου Δημητρίου, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα είναι οι τέσσερις ομάδες που θα ριχτούν στη μάχη για τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ των ημιτελικών, το Basketa.gr σας κάνει μία μικρή περιήγηση στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ομάδες που θα λάβουν μέρος.

Οι ομάδες:

Ο Ολυμπιακός έρχεται στη διοργάνωση ως κάτοχος του τίτλου και με ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί στις εγχώριες διοργανώσεις. Παράλληλα, οι "ερυθρόλευκες" προέρχονται από μία δυνατή παρουσία στην Ευρωλίγκα Γυναικών, οι οποία ωστόσο τελείωσε σχετικά νωρίς. 

Η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και είναι αήττητη, ενώ για να βρεθεί στον ημιτελικό του Final Four χρειάστηκε να περάσει από τον ΠΑΟΚ και τον Πρωτέα Βούλας.

Την ίδια στιγμή, η Νίκη Λευκάδας είχε επίσης μία παρουσία στην Ευρώπη με τη συμμετοχή της στο Eurocup Γυναικών. Οι Νησιώτισσες έφυγαν από τη διοργάνωση χωρίς νίκη ωστόσο και μόνο η παρουσία τους στο Eurocup θα πρέπει να θεωρείται επιτυχία. 

Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Νίκου Δουβίτσα βρίσκεται στην τρίτη θέση ενώ πραγματοποιεί μία εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής με μαζεμένα θετικά αποτελέσματα. Για να βρεθεί στο φετινό Final Four χρειάστηκε να περάσει από τον Αθηναϊκό και τον Πανιώνιο.

Η Δάφνη Αγίου Δημητρίου είναι επίσης μία από τις ομάδες με μία θετική πορεία στο πρωτάθλημα. Οι παίκτριες του Αντώνη Μπουμπού βρίσκονται στην τέταρτη θέση και συνεχίζουν να παλεύουν δυναμικά για μία θέση στην τετράδα του πρωταθλήματος. Βρέθηκε στο Final Four αφού πέρασε από τις Εσπερίδες Καλλιθέας και τον Σπόρτιγκ.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που συμμετέχει από το πρωτάθλημα της Α2. Οι "πράσινες" συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την άνοδο στην Α1 Γυναικών καθώς μετρούν μόλις μία ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Καντζιλιέρη έκανε μακρύ δρόμο μέχρι να βρεθεί στο Final Four, περνώντας από Φάρο Κερατσινιού, Τερψιθέα Γλυφάδας, ΑΕ Πυλαίας, ΓΣ Ηλιούπολης και Κρόνο Αγίου Δημητρίου.

Οι ημιτελικοί:

Στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, η Νίκη Λευκάδας θα αντιμετωπίσει τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει αναδειχθεί κάποια στιγμή κυπελλούχος στα 23 χρόνια που διεξάγεται ο θεσμός του κυπέλλου γυναικών, ενώ την ίδια στιγμή, οι δυο τους βρίσκονται στην τρίτη και την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 11-7 και 10-8 αντίστοιχα. 

Ο δεύτερος ημιτελικός είναι το ντέρμπι των αιωνίων μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης υπογράμμισαν πως η σημασία είναι η ίδια παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην Α2 Γυναικών. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι αιώνιοι θα αναμετρηθούν μετά την πολυσυζητημένη νίκη των "ερυθρολεύκων" την περσινή σεζόν με 102-29.

Πέρυσι: 

Στο περσινό Final Four, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μετά την επικράτησή του επί του ΠΑΟΚ. Ο Φάρος Κερατσινίου κατέκτησε την τρίτη θέση μετά από την νίκη του απέναντι στον Αθηναϊκό στον μικρό τελικό.

 

Το πρόγραμμα του 20ου Final Four:

Παρασκευή 22/03/2019

ΑΣ Νίκη Λευκάδας – ΑΟ Δάφνη Αγίου Δημητρίου 16.00
Ολυμπιακός ΣΦΠ – Παναθηναϊκός ΑΟ 19.00

Κυριακή 24/03/2019

Μικρός Τελικός 12.00
Τελικός 15.00

Οι αγώνες θα μεταδοθούν από το κανάλι ERT Sports



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ