26.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ψυχικό και Δαϊς κρίνουν τα πλέι άουτ, ψάχνει υπέρβαση με Περιστέρι η Καστοριά

Μόλις τρεις στροφές έμειναν για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, με τις περισσότερες θέσεις να έχουν βρει κάτοχο, και την μάχη να μαίνεται τόσο για την πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφς, για το ποιες ομάδες θα βρίσκονται στην ζώνη των πλέι άουτ, και για την άμεση παραμονή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

Καστοριάς 16.00 Καστοριά-Περιστέρι Συμεωνίδης-Λόρτος-Γερακίνης (Κηπουρίδης)

Η Καστοριά έχασε την μεγάλη της ευκαιρία στην Πάτρα όχι μόνο να κλειδώσει τα πλέι οφς, αλλά και ενδεχομένως την τέταρτη θέση, και πλέον νιώθει καυτή την ανάσα της Δόξας Λευκάδας που ακολουθεί. Έτσι, για να μπορέσει να φτάσει στην πέμπτη θέση θα χρειαστεί δυο νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια, λαμβάνοντας υπόψη ότι ενδεχομένως η Δόξα θα φτάσει στο 3/3. Το σημερινό παιχνίδι απέναντι στην πρωταθλήτρια ομάδα της κατηγορίας μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά στο στρατόπεδο των «γουναράδων» υπάρχει αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να φτάσουν σε μια υπερβατική νίκη. Από την πλευρά του το Περιστέρι κυνηγάει το απόλυτο ρεκόρ νικών και ηττών ενώ ο Νίκος Καραγιάννης δεν θα έχει στην διάθεση του, τους Μιλόσεβιτς και Σίμτσακ.

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-ΑΕ Λάρισας Χαλαμπαλάκης-Μακρής-Νάστος (Δούκας)

Ο Χολαργός θέλει να κάνει δικό του το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας αναφορικά με τα πλεί οφς ανόδου, και έτσι θα έχει την ευκαιρία απέναντι στην υποβιβασμένη και χωρίς κανένα άγχος, ΑΕΛ, να φτάσει στην 23η του νίκη στη σεζόν. Αμφίβολος για την αναμέτρηση ο Κομποδιέτας, για την τιμή των όπλων η Θεσσαλική ομάδα.

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Μαρούσι Ξενικάκης-Ντούρας-Παργιαννόπουλος (Πολυχρονίδης)

Ο Ηρακλής επέστρεψε από το λεκανοπέδιο της Αττικής με μια σπουδαία νίκη στον Χολαργό, και μια ήττα στο Περιστέρι, και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στην τρίτη θέση, κοιτάζοντας την διαδικασία των πλέι άουτ, και στοχεύοντας στην σειρά με τον Απόλλωνα Πατρών. Προς το παρών θα πρέπει να προσπεράσει το εμπόδιο του Αμαρουσίου, το οποίο ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη έχοντας να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση η οποία έχει να κάνει με ενδεχόμενο μειονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ.

Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Ερμής Αγιάς Γεωργιάδης-Ταρενίδης Στ.-Παπαδόπουλος Θ. (Κανελλόπουλος)

Η Δόξα προέρχεται από το σπουδαίο διπλό στην Τρίπολη με τον Αρκαδικό, το οποίο διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για την πέμπτη θέση, και την είσοδο στα πλέι οφς. Αυτό συνεπάγεται ότι οι «νησιώτες» θα πρέπει να φτάσουν στο 3/3, και να περιμένουν το τι θα πράξει η Καστοριά. Έτσι, το σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο τον Ερμή Αγιάς αποτελεί το πρώτο πρέπει προς αυτή την κατεύθυνση, με τους Θεσσαλούς να θέλουν από την πλευρά τους να κλειδώσουν την παραμονή τους, με μια ενδεχόμενη τέταρτη συνεχόμενη νίκη, αν και έχουν αμφίβολο τον Κόμματο.

Π. Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Καρδίτσα Παντελίδης-Κατραχούρας-Δημόπουλος (Ντάβαρης)

Μαθηματικές  ελπίδες αναφορικά με τα πλέι οφς διατηρεί ο Εθνικός, ο οποίος θα πρέπει να κάνει το απόλυτο, και ταυτόχρονα να υπάρξει συνδυασμός αποτελεσμάτων ώστε να μπορέσει να πιάσει την πέμπτη θέση, στο παιχνίδι που ο Σάββας Συμεωνίδης συμπληρώνει ένα γύρο στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά, όντας απόλυτα επιτυχημένος από την στιγμή που παρέλαβε την ομάδα κάτω από την γραμμή των πλέι άουτ, και την έφερε να μάχεται για τα πλέι οφς. Στο «Π.Σαλπέας» θα βρεθεί ο ΑΣ Καρδίτσας, ο οποίος διανύει περίοδο φόρμας, έχοντας 4/4 νίκες, και σίγουρα θέλει να συνεχίσει αυτή την επίδοση...

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Παπάγου Κορομηλάς Ηλ.-Μαγκλογιάννης-Μπίκας (Ελευθεριάδης)

Γειτονικό ντέρμπι, το οποίο αναμένεται να κρίνει πολλά για τα ποια ομάδα θα δώσει το παρών στα πλέι άουτ, και ποια θα μπορέσει να αποφύγει την εν λόγω διαδικασία. Το Ψυχικό προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες, και έχοντας αμφίβολο τον Τσιώκο θα ψάξει τη νίκη απέναντι στον Παπάγου, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ θεμιτό θα είναι και το +8 (είχε ηττηθεί με 72-65 στο Σαλούν). Το αντίστροφο ισχύει για τους «Στρατηγούς», ο οποίοι με τυχόν διπλό, θα πιάσουν στον βαθμολογικό πίνακα το Ψυχικό, και έχοντας το 2-0 υπέρ του, θα δει με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα.

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Απόλλων Π. Αναστόπουλος-Μαλαμάς-Κυριακόπουλο (Άκελ)

Ο Απόλλωνας Πατρών μετά την σημαντικής σημασίας νίκη επί της Καστοριάς στην Περιβόλλα κλείδωσε την 4η θέση, και πλέον θα πρέπει να κοιτάξει να κάνει μια ακόμη νίκη ώστε να την διασφαλίσει μαθηματικά, έχοντας το μυαλό του στα επικείμενα πλέι οφς, και στις αναμετρήσεις με τον Ηρακλή. Έτσι, ο Νίκος Οικονόμου στο σημερινό δύσκολο παιχνίδι στο κλειστό της «Πυρκάλ» θα έχει αμφίβολο τον Ματαλών, με τον Αμύντα να θέλει τη νίκη, ώστε να παίξει όσες ελπίδες του έχουν μείνει για τα πλέι οφς την ερχόμενη αγωνιστική στην Καστοριά.

Δαϊς 17.30 Δούκας-Αρκαδικός Δαρλαμήτσο-Κοντίλης-Κωνστατινίδου (Μπουρνάς)

Το δεύτερο του διπλό στο πρωτάθλημα πήρε την προηγούμενη αγωνιστική ο Δούκας, ο οποίος φιλοξενεί τον Αρκαδικό στο σπουδαιότερο παιχνίδι της σεζόν. Συγκεκριμένα, έχοντας τρεις νίκες διαφορά, αναζητεί τη νίκη και με +3 (είχε ηττηθεί με 76-74 στην Τρίπολη), και στη συνέχεια το 2/2 και ταυτόχρονα να ηττηθεί σε όλα τα παιχνίδια του ο Αρκαδικός. Η ομάδα της Τρίπολης από την πλευρά του έχει δύσκολο πρόγραμμα (φιλοξενεί τον Χολαργό και ολοκληρώνει στο Ιβανώφειο),και θέλει να καθαρίσει από σήμερα την οριστική παραμονή του, μπαίνοντας με μειονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ.

Η Βαθμολογία (σε 27 αγώνες)

1.Περιστέρι 53 (26-1)
————————————
2.Χολαργός 49 (22-5)
3.Ηρακλής 47 (20-7)
4.Απόλλωνας Πατρών 45 (18-9)
5.ΑΣ Καστοριάς 43 (16-11)
————————————
6.Δόξα Λευκάδας 42 (15-12)  
7.Αμύντας 41 (14-13)
8.Εθνικός 41 (14-13)
9.Ερμής Αγιάς* 39 (13-14-1 μηδ) 
10.Ψυχικό 39 (12-15)
————————————
11.ΑΣ Καρδίτσας 38 (11-16)
12.ΑΣ Παπάγου 38 (11-16)
13.Μαρούσι 37 (10-17)
14.Αρκαδικός 33 (7-20)
————————————
15.Δούκας 31 (4-23)
16.ΑΕ Λάρισας 30 (3-24)

*Ο Ερμής Αγιάς έχει ένα μηδενισμό



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ