23.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Ψάχνοντας για… κορόιδα στο Μπρούκλιν (vids)

Σε δύσκολες εποχές, ορισμένοι αθλητές προσπαθούν να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από ομάδες, ελπίζοντας ότι θα τις... κοροϊδέψουν. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο Τζάρετ Άλεν.

Ο 22χρονος Αμερικανός σέντερ διανύει την τρίτη του σεζόν στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Μπρούκλιν Νετς. Ακόμα πληρώνεται με βάση τη συμφωνία που είχε κάνει όταν επιλέχτηκε στο νούμερο 22 του ντραφτ του 2017.

Πλέον όμως έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις τις οποίες -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- δεν πρόκειται να καλύψει η νυν ομάδα του και θα χρειαστεί να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η τρελή επιθυμία και πού βασίζεται

Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, ο Άλεν θέλει ένα νέο πολυετές συμβόλαιο το οποίο θα του αποφέρει περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια. Η αλήθεια είναι ότι στις τρεις πρώτες του σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, έχει πραγματοποιήσει αρκετά καλές εμφανίσεις.

Μια και δεν είναι από τους σούπερ σταρ του ΝΒΑ, καλό είναι να αναφερθεί ότι αποτελεί έναν αξιόπιστο σέντερ ο οποίος είναι παίκτης «παλαιάς κοπής», αφού δεν απειλεί σχεδόν καθόλου από την περιφέρεια και το βασικό του προτέρημα είναι να προστατεύει τη στεφάνη του καλαθιού της ομάδας του και να «καθαρίζει» τα ριμπάουντ.

Θυμίζει σε αρκετά στοιχεία του τον Κλιντ Καπέλα. Ο τελευταίος αφού εξασφάλισε ένα «χρυσό» συμβόλαιο από τους Χιούστον Ρόκετς, στη συνέχεια παραχωρήθηκε με ανταλλαγή στους Ατλάντα Χοκς. 

Το συμβόλαιο του Άλεν προβλέπει να γίνει πλουσιότερος κατά 3,9 εκατομμύρια δολάρια την προσεχή σεζόν, όμως είναι ήδη διαθέσιμος για πρόωρη επέκταση της υπάρχουσας συμφωνίας.

Στους αγώνες που διεξήχθησαν στη «φούσκα» του Ορλάντο, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και είχε διψήφια νούμερα τόσο στους πόντους όσο και τα ριμπάουντ, με την ομάδα του Μπρούκλιν πάντως να έχει σημαντικές απουσίες -όπως για παράδειγμα αυτές των Κέβιν Ντουράντ και Κάιρι Ίρβινγκ- και να βρίσκει «πρόσφορο έδαφος» για να διακριθεί.

Τι να πουν οι άλλοι;

Αν πάντως ο Τζάρετ Άλεν ονειρεύεται ένα συμβόλαιο 90 εκατομμυρίων δολαρίων -με δεδομένη και την έλλειψη καλών ψηλών στο παγκόσμιο μπάσκετ-, τότε ορισμένοι άλλοι αθλητές θα πρέπει να ζητήσουν τουλάχιστον τα διπλά χρήματα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Μπαμ Αντεμπάγιο. Ο σέντερ ο οποίος ήταν μεταξύ των μεγάλων πρωταγωνιστών της πορείας των Μαϊάμι Χιτ μέχρι τους τελικούς των πλέι οφ του ΝΒΑ, αμείβεται με λίγα περισσότερα χρήματα από τον Άλεν και δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση των δυο τους, αφού ο παίκτης της ομάδας της Φλόριντα είναι σαφώς ανώτερος.

Η υπεραξία των ψηλών

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα όμως, οι -αναμφίβολα- παράλογες απαιτήσεις του Άλεν υπάρχουν, εξαιτίας και της αδυναμίας παραγωγής ψηλών παικτών. Κάπως έτσι οι ψηλοί βρίσκουν την ευκαιρία να πάρουν περισσότερα χρήματα απ' όσα αξίζουν πραγματικά.

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν οι Νετς ρισκάρουν τόσο χώρο στο σάλαρι καπ τους για τον συγκεκριμένο αθλητή, έστω κι αν είναι 22 ετών και τα περιθώρια εξέλιξής του είναι σημαντικά.

Το βέβαιο είναι ότι σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν στις ΗΠΑ, ακόμα κι αν δεν τα βρει με την ομάδα του Μπρούκλιν, ο Άλεν είναι διατεθειμένος να αναζητήσει πάνω-κάτω το ίδιο ποσό και σε άλλες ομάδες, χωρίς να αποκλείεται να το βρει.

Δείτε τον σε δράση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ