22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς Γιόκιτς στην Ελλάδα η Σερβία

Η Σερβία ανακοίνωσε αρκετά ονόματα NBAers στην προεπιλογή της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, αλλά ήδη το πρώτο αφαιρέθηκε από τη λίστα.

Πρεμιέρα θα κάνει το Σεπτέμβριο ο δεύτερος προκριματικός γύρος για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, με τους «Πλάβι» να τίθεται αντιμέτωποι με την Ελλάδα στα Δύο Αοράκια στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ τρεις ημέρες μετά θα υποδεχθούν στο Βελιγράδι την Εσθονία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάσα Τζόρτζεβιτς, δήλωσε είκοσι τέσσερις παίκτες στην αρχική λίστα του και πλέον περιμένει να δει ποιοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά του.

Ο Νίκολα Γιόκιτς, πάντως, δεν θα είναι ένας εξ αυτών. Ο 23χρονος σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς δεν πρόκειται να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στο επόμενο «παράθυρο» της FIBA, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στην εφημερίδα «Novosti» το μέλος του προπονητικού επιτελείου των Σέρβων, Γιόβιτσα Άντονιτς. Παράλληλα, αποκάλυψε πως δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένη η συμμετοχή των Μίλος Τεόντοσιτς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, οι οποίοι αγωνίζονται στους Λος Άντζελες Κλίπερς. «Δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στο Νίκολα Γιόκιτς για τα προκριματικά. Ελπίζουμε πως ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς θα παίξουν», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αντίθετα, όπως συμπλήρωσε ο 52άχρονος προπονητής, τόσο ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς όσο και ο Νεμάνια Μπιέλιτσα, που αμφότεροι αγωνίζονται στους Σακραμέντο Κινγκς του τζένεραλ μάνατζερ Βλάντε Ντίβατς, θα δώσουν κανονικά το παρών στα προκριματικά κι έτσι θα τους βρει στο δρόμο της η Εθνική Ελλάδας στα Δύο Αοράκια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ