19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Χρυσικόπουλος στο Basketa.gr: «Να μην είναι και το τέλος» (pics)

Ιδανικό ήταν το ντεμπούτο του Λίνου Χρυσικόπουλου στην Εθνική Ελλάδας. «Δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Basketa.gr.

Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ προερχόταν από διαδοχικές καλές εμφανίσεις με τους «ασπρόμαυρους», στο Basketball Champions League και την Basket League, αλλά και αρκετές συμμετοχές -στο παρελθόν- στα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα με τη φανέλα της Εθνικής Παίδων (30), της Εφήβων (35) και της Νέων (12).

Μία ημέρα πριν κλείσει τα 26 του, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος του έκανε το καλύτερο «δώρο», βάζοντάς τον να αγωνιστεί απέναντι στη Γερμανία, στο πλαίσιο του πέμπτου «παραθύρου» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών όχι απλώς πάτησε παρκέ στο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας, για 13.20’, σκόραρε κιόλας 5π. με 1/4 δίποντα και 1/1 τρίποντα, ενώ είχε ακόμα ένα ριμπάουντ και δύο ασίστ.

 

Ο ίδιος, σχολιάζοντας μετά το ματς την πρώτη συμμετοχή του με την «επίσημη αγαπημένη», δήλωσε με πλατύ χαμόγελο: «Είναι, σίγουρα, το αποκορύφωμα της καριέρας μου έως τώρα, ελπίζω όμως να μην είναι και το τέλος. Ήταν ιδανικό ντεμπούτο, όλα πήγαν πολύ καλά, ελπίζω όμως να πάω ακόμα ψηλότερα στο μέλλον. Δεν ξέρω πόσο, η ιστορία θα δείξει. Σίγουρα, πάντως, αυτή η πρώτη συμμετοχή μου ήταν μεγάλη στιγμή για εμένα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο εν τέλει πήραμε τη νίκη. Παίξαμε καλά, ο κόσμος μάς ενθάρρυνε, τα συναισθήματα δεν περιγράφονται».

Η «γαλανόλευκη», μετά την επικράτησή της και απέναντι στα «πάντσερ» στην αχαϊκή πρωτεύουσα, έκανε το «εννέα στα εννέα» και παρέμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ευρώπη. Ακολουθεί το δύσκολο ματς στο Βελιγράδι (03/12, 21.15) με τη Σερβία, που «καίγεται» για την κατάκτηση του ροζ φύλλου, με το Λίνο Χρυσικόπουλο να ξεκαθαρίζει: «Θεωρώ πως το μήνυμα το έχουμε δώσει ήδη. Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, δεν υπάρχουν αγώνες με ενδιαφέρον ή χωρίς, για εμάς όλα είναι ίδια και σε όλα θέλουμε να βγαίνουμε νικητές».

Κλείνοντας, δεν θέλησε να αποκαλύψει τι του είπαν οι συμπαίκτες του στα αποδυτήρια μετά την αναμέτρηση με τη Γερμανία. «Τα εν οίκω μη εν δήμω», επεσήμανε χαμογελώντας, για να προσθέσει: «Ας κρατήσουμε ότι είναι πασιφανές πως υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, κάτι που φαίνεται και από τον πάγκο και επεκτείνετε και στα αποδυτήρια».

 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, σχολίασε στο Basketa.gr για την πρώτη συμμετοχή του 26άχρονου φόργουορντ στην Εθνική Ανδρών: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μέσα από αυτή τη διαδικασία έχουμε καταφέρει παιδιά τα οποία πρωταγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα κι έχουν δείξει πολύ καλή εικόνα να παίρνουν συμμετοχή και να γίνονται μέλη της εθνικής ομάδας. Αυτό είναι ένα κέρδος που προωθείται από τα "παράθυρα", που ίσως κάποιοι να μην το είχαν υπολογίσει στην αρχή. Είναι, όμως, κάτι πολύ σημαντικό για το μέλλον της Εθνικής, να έχει στις τάξεις της παιδιά που αποτελούν έτοιμες λύσεις. Ένα από αυτά είναι ο Λίνος. Πέρυσι ήταν πολύ καλός αλλά τραυματίστηκε, φέτος κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και ελπίζουμε να συνεχίσει, να μείνει υγιής, και με τον ΠΑΟΚ και με εμάς μέχρι το τέλος».

Σε ερώτηση για το πόσο σημαντικό είναι για τους Έλληνες παίκτες να βλέπουν, στην πράξη, πως οι προσπάθειές τους και οι κόποι τους ανταμείβονται με την κλήση τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότησε απάντησε: «Είναι σημαντικό να ξέρουν πως υπάρχει αυτή η ανταμοιβή, να γνωρίζουν πως υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο, πως δουλεύοντας σκληρά διεκδικούν και μια θέση στην Εθνική, παίρνουν κάποιες συμμετοχές και εμπειρίες». Όσον αφορά στο πόσο δύσκολο είναι πλέον το δικό του έργο, με τόσους παίκτες που παρακολουθεί, διευκρίνισε: «Βοηθούν τη ζωή μου ως προπονητής, δεν τη δυσκολεύουν. Το λέω ειλικρινά, μακάρι να έχουμε πολλούς παίκτες κι ας έχω εγώ το πρόβλημα ποιους θα διαλέξω στο τέλος».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ