24.8 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Χρυσικόπουλος: “Να γίνω αναπόσπαστο κομμάτι της ΑΕΚ”

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος μπορεί να αποδειχθεί μεταγραφή-κλειδί για τη φετινή ΑΕΚ. Σε μια θέση που ήταν καπαρωμένη από τον Ντούσαν Σάκοτα έρχεται ένας παίκτης πιο φρέσκος, αφού είναι νεότερος σε ηλικία, σε ανοδική πορεία μετά από τρία πολύ καλά χρόνια στον ΠΑΟΚ και πεινασμένος. Στα 27 του χρόνια εξακολουθεί να αναζητά τίτλους και καταξίωση, θέλοντας να επιβεβαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες, που είχε καλλιεργήσει ως έφηβος.

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είναι Κερκυραίος, αλλά μιλά στο basketa.gr ως... Λάκωνας. Λίγα λόγια και καλά όχι μόνο για το "διαζύγιό" του με τον ΠΑΟΚ, για το οποίο εδώ που τα λέμε δεν ήθελε να μιλήσει καθόλου, αλλά και για το πώς βλέπει τον εαυτό του στο νέο του περιβάλλον. Αυτό της ΑΕΚ.

-Ήταν τόσο καλή η πρόταση της ΑΕΚ ή τόσο κακή η κατάσταση στον ΠΑΟΚ και πήρες την απόφαση να κατεβεις στην Αθήνα;

"Το αγωνιστικό κομμάτι ήταν αυτό που με ώθησε στην τελική μου απόφαση".

-Αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν ήσουν ικανοποιημένος με το ρόλο σου στον ΠΑΟΚ;

"Ο ρόλος που θα έχω στην ομάδα, αλλά και οι απαιτήσεις που υπάρχουν στην ΑΕΚ και οι στόχοι που βάζει με έκαναν να την επιλέξω".

-Ο ΠΑΟΚ έκανε μια προσπάθεια να σε κρατήσει τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν τα κατάφερε.

"Η ΑΕΚ ήταν πρόκληση για μένα και ήθελα να ανταποκριθώ".

-Δεν θες να μιλάς πολύ για τον ΠΑΟΚ, έτσι;

"Δεν ξέρω. Υπάρχει λόγος";

-Σε στενοχωρεί;

"Οχι καθόλου. Οι σχέσεις μου με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ καλές. Έφυγα σαν φίλος. Ουσιαστικά εκεί ανδρώθηκα και δεν το ξεχνάω".

-Η λογική λέει ότι επέλεξες την ΑΕΚ και λόγω του Ηλία Παπαθεοδώρου, με τον οποίον έχεις συνεργαστεί στον ΠΑΟΚ, αλλά και την Κηφισιά. Είναι έτσι;

"Πράγματι, ήταν καταλυτικός ο ρόλος που έπαιξε. Διότι γνωρίζω τι θα συναντήσω. Θεωρώ ότι ένα μεγάλο διάστημα που θα χρειαζόμουν για την προσαρμογή μου στο νέο περιβάλλον, θα μπορώ τώρα να το αξιοποιήσω σε άλλα πράγματα. Μπασκετικά πράγματα".

-Πώς σε φαντάζεται ο προπονητής σου στην ΑΕΚ σε σχέση με το ρόλο που σου είχε δώσει στον ΠΑΟΚ;

"Νομίζω ότι πάνω κάτω μου ζητά τα ίδια πράγματα".

-Παρόλο που και ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, όπου έχεις παίξει, είναι ομάδες με όνομα, ιστορία και κόσμο πίσω τους, η ΑΕΚ έτσι όπως είναι τα τελευταία χρόνια, μοιάζει να αποτελεί βήμα παραπάνω στην καριέρα σου. Ένα βήμα που άργησε κάπως, με δεδομένες τις προσδοκίες που είχες καλλιεργήσει όταν ήσουν μικρός. Το βλέπεις έτσι;

"Θα συμφωνήσω ότι όντως άργησα. Πέρασα όμως 4-5 χρόνια με μεγάλες δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά δε νομίζω ότι με πήραν και τα χρόνια. Μικρός είμαι ακόμα. Αυτή τη στιγμή το αγωνιστικό πρεστίζ της ΑΕΚ είναι πράγματι πολύ μεγαλύτερο από αυτά των Άρη και ΠΑΟΚ, παρόλο που και οι τρεις ομάδες έχουν πολύ μεγάλο brand name. Αυτή τη στιγμή, όμως, το brand name της ΑΕΚ είναι μεγαλύτερο".

-Τι συνέβη αυτά τα 4-5 δύσκολα χρόνια που λες, εκτός από τους σοβαρούς τραυματισμούς, που πράγματι σε ταλαιπώρησαν;

"Η αληθεια είναι πως το μυαλό ενός 18χρονου δεν είναι το ίδιο με το μυαλό ενός 25χρονου, αλλά θεωρώ πως γενικά ήταν ένας συνδυασμός κακών συγκυριών".

-Τώρα όμως φαίνεται πως βρήκες το δρόμο σου. Έπαιξες δύο καλά χρόνια στον ΠΑΟΚ, κλήθηκες στην Εθνική ομάδα, πήρες μεταγραφή στην ΑΕΚ. Πώς βλέπεις το μέλλον σου;

"Δεν θέλω να σκέφτομαι το μέλλον. Θέλω να μείνω συγκεντρωμένος στο παρόν για να βελτιώνομαι κάθε μέρα κι από λίγο. Όσον αφορά την παρουσία μου στην ΑΕΚ, στόχος μου είναι να γίνω κι εγώ αναπόσπαστο κομμάτι της και να τη βοηθήσω κι εγώ να πετύχει".

-Να πετύχει τι;

"Τους στόχους που θα θέσουμε".

-Δεν τους έχετε θέσει ακόμα;

"Ακόμα όχι. Προέχει η προπόνηση".

-Την ομάδα πώς την βλέπεις;

"Θεωρώ ότι αν μπορέσουμε να συνδυάσουμε την εμπειρία του Μαυροειδή με την πολύ μεγάλη αξία των Αμερικάνων, τους πολλούς νέους που έχουμε και τα όνειρα που έχουν τα υπόλοιπα παιδιά, αν μπορέσουμε όλο αυτό να το κάνουμε ένα, θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στο γήπεδο".

-Θα συνεργαστείς με παίκτες που έχουν σημαντική παρουσία στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως ο Λάνγκφορντ, ο Σλότερ κι ο Ματσιούλις. Πώς το βιώνεις;

"Παρόλο που και στον Άρη τα πρώτα μου χρόνια είχα συμπαίκτες με βαρύ βιογραφικό, δεν είχα την ευκαιρία ως τώρα να συνεργαστώ με παίκτες τέτοιου βεληνεκούς. Είναι κι αυτό ένα μάθημα για μένα και προσπαθώ να τους δω πώς δουλεύουν, γιατί προφανώς κάτι έκαναν σωστά για να βρεθούν εκεί που είναι τώρα. Προσπαθώ να παίρνω εικόνες από αυτούς".

-Ποιος είναι αυτός που ξεχωρίζεις;

"Είναι πολύ νωρίς ακόμα και οι εικόνες δεν είναι ξεκάθαρες, γιατί τα πόδια είναι βαριά".

-Τι μπορείς να πεις στους φίλους της ΑΕΚ για τη φετινή ομάδα, η οποία έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι;

"Για αρχή ζητάμε από τον κόσμο να έχει λίγη υπομονή τον πρώτο καιρό, γιατί χρειαζόμαστε κι εμείς χρόνο για να βρεθούμε στο γήπεδο. Όμως η στήριξή τους θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην πορεία μας".

-Ονειρεύεσαι τρόπαια;

"Οπωσδήποτε τα σκέφτομαι. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να νιώσουμε αυτή τη χαρά".

-Μήπως η απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα ανοίγει λίγο παραπάνω την όρεξη;

"Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό, αλλά η αλήθεια είναι ότι επιτρέπει μεγαλύτερη αισιοδοξία. Επαναλαμβάνω, όμως, δεν ξέρω αν αυτό είναι τελικά καλό ή κακό. Πρέπει πάντως να ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ