21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Χίκ(μαν) και μέθυσε η Μπάμπεργκ! (vids)

Ο Ρίκι Χίκμαν έκανε τα πάντα για την Μπάμπεργκ (5-4) κόντρα στην Βαλένθια (3-6), δίνοντας της την νίκη με 83-82, ευστοχώντας σε 3/3 βολές στα 2.1'' και τον Σαν Εμετέριο να αστοχεί στο τελευταίο σουτ! Οι Γερμανοί κατάφεραν να επιστρέψουν από το -16 του τρίτου δεκαλέπτου για να πάρουν μια επική νίκη!

Το πρώτο δεκάλεπτο θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως «Χίκμαν εναντίον Βαλένθια», καθώς ο Αμερικανός γκαρντ είχε τους 10 από τους 20 πόντους της ομάδας του. Η Μπάμπεργκ ήταν άστοχη (30% στα δίποντα) αλλά έμενε σε απόσταση βολής από τους Ισπανούς, που είχαν μοιράσει τους πόντους τους.

To 20-23 έγινε 26-36 στο 14’ με τις «νυχτερίδες» να πυροβολούν από τα 6.75μ και να εκμεταλλεύονται κάθε λάθος των γηπεδούχων, όπως η φάση με τον Σαστρ που ευστόχησε σε αιφνιδιασμό μετά από επαναφορά της ομάδας του! Ο Χίκμαν συνέχισε να είναι η μοναδική απειλή για το καλάθι της Βαλένθια (17π.) την στιγμή που οι πρωταθλητές Ισπανίας είχαν 7/10 τρίποντα και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι 47-41.

Τα τρίποντα έδιναν ανάσες στην Βαλένθια κάθε φορά που η ομάδα του Τρινκιέρι επιχειρούσε να πλησιάσει. Ο Χάκετ (9π.) είχε ανεβάσει την απόδοσή του αλλά αυτό δεν έφτανε στους γηπεδούχους. Χωρίς να μαγεύει με την απόδοσή της η Βαλενθια ξέφυγε με 14 πόντους στο 30’, 66-52.

Η Μπάμπεργκ πλήρωνε την αστοχία της αλλά και την μέτρια εμφάνιση των περισσότερων παικτών της σε αντίθεση με τους Ισπανούς που είχαν πολυφωνία. Οι γηπεδούχοι όμως δεν τα παράτησαν, επιχείρησαν την ανατροπή στα τελευταία λεπτά, και τα κατάφεραν με τον Χίκμαν να έχει 3/3 βολές για το 83-82! Ο Σαν Εμετέριο δεν κατάφερε να δώσει την νίκη στην ομάδα του και το κοινό στην Βαμβέργη ξέσπασε σε έντονους πανηγυρισμούς.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής: Ο Ρίκι Χίκμαν τελείωσε με 26 πόντους, ένα ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και κανένα λάθος σε 34'48'', παίρνοντας από το χέρι την Μπάμπεργκ.

Με την γλώσσα των αριθμών: Η Μπάμπεργκ ήταν πιο άστοχη, μοίρασε λιγότερες ασίστ αλλά είχε και 5 λάθη λιγότερα από την Βαλένθια, η οποία περίμενε να κερδίζει με τα τρίποντα (12/21).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ