22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Χαραλαμπίδης: «Τέτοιες νίκες μας δίνουν αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε»

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε για την αξία της νίκης σε ψυχολογικό επίπεδο και την αυτοπεποίθηση που δίνει στην ομάδα ενώ τόνισε την ανάγκη να «χτίσει» πάνω σε αυτή ο ΠΑΟΚ και να συνεχίσει ανάλογα.

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια που ήταν τεράστια. Περάσαμε δύσκολες μέρες αλλά παίζαμε απέναντι στη 2η ομάδα του ιταλικού Πρωταθλήματος. Νομίζω ότι με αυτήν την προσπάθεια, αξίζαμε τη νίκη» είπε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε μιλώντας για:

Tον ρυθμό του αγώνα: «Η αλήθεια είναι ότι η Μπρίντιζι είναι επιθετική ομάδα που δύσκολα μπορείς να την περιορίσεις. Πριν λίγες εβδομάδες νίκησε μέσα στο Μιλάνο. Ήταν δύσκολο να αμυνθούμε σε κάποιες καταστάσεις. Τα φάουλ που είχαμε δεν μας επέτρεψαν να παίξουμε όπως είχαμε προγραμματίσει. Δεν με ενοχλεί αυτό το κομμάτι, τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα επιστρέφοντας από ένα πολύ δύσκολο αποτέλεσμα που μας κόστισε όλους».

Tη διαφορά εικόνας από τα εντός στα εκτός έδρας ματς: «Η ομάδα είναι καινούργια, ο προπονητής καινούργιος. Χτίζουμε χαρακτήρα και θεωρώ ότι τέτοιες νίκες μας δίνουν αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε. Ο δρόμος είναι μεγάλος. Θεωρώ ότι αυτές οι νίκες φέρνουν πίσω την προσπάθεια στις προπονήσεις».

Tη συνάντηση του με τους ανθρώπους της Μπρίντιζι: «Η πόλη αγαπάει το μπάσκετ. Χαιρέτησα ανθρώπους που γνώριζα. Νιώθω όμορφα που με θυμούνται». 

Tις επιστροφές: «Η Μπρίντιζι παίζει σε μεγάλο βαθμό στο transition. Ήταν δύσκολο να το περιορίσουμε, αλλά κάναμε λάθη και δεν επιστρέφαμε όσο δύσκολα θέλαμε. Όταν το παιχνίδι ήταν στο σημείο να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις το κάναμε. Βρήκαμε και εμείς όμως σκορ στο transition».

Tο αν Ουίγκινς είναι καλύτερος στη θέση «4»: «Είναι παιδί που έχει διάθεση και θέληση. Παίκτης προπονητή, θέλει να βοηθάει με οποιονδήποτε τρόπο και παλεύει για την ομάδα. Τον χρησιμοποιήσαμε εξ ανάγκης λόγω των φάουλ του Μαργαρίτη και ανταποκρίθηκε πολύ καλά».

Τη διαφορά διάθεσης μέσα σε λίγες μέρες: «Το μπάσκετ είναι άθλημα ψυχολογίας. Πρέπει να στηρίζουμε τα παιδιά και να βλέπουμε την επόμενη μέρα. Δεν δικαιολογείται σε αυτόν τον βαθμό αλλά η ομάδα πρέπει να είναι έτσι κάθε μέρα. Για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

Την πιθανότητα αλλαγών: «Σε συνεργασία με τη διοίκηση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα έχει την ανάγκη της αγωνιστικής ισορροπίας, να έχουμε ταυτότητα ως ομάδα είτε παίζουμε εντός, είτε και παίζουμε εκτός έδρας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ