22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

«Χαρακίρι» και ήττα στην πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό

Με σκληρό τρόπο μπήκε ο Ολυμπιακός στη σεζόν αφού υποχρεώθηκε στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας σε ήττα από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ με 67-68.

 

Επί της ουσίας το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία περίοδο, στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» επέδειξαν τάσεις αυτοχειρίας και το πλήρωσαν. Έμειναν στους εννιά μόλις πόντους, επέτρεψαν στους Λιθουανούς να μπουν στο παιχνίδι και τελικά να το πάρουν, χάρη σε δύο βολές του Γιοκουμπάιτις στα 3,5''. Ο Ολυμπιακός είχε μία τελευταία ευκαιρία όμως δεν εκδήλωσε καν επίθεση, μετά το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα.

 


Ο Ολυμπιακός μπήκε σχετικά νευρικά στο παιχνίδι -με εξαίρεση τον Άαρον Χάρισον που σημείωσε και τους οχτώ πόντους του στα πρώτα λεπτά- επιτρέποντας στη Ζαλγκίρις να προηγηθεί με 23-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου, όμως μέσα από την άμυνα του άρχισε να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες. Έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 37-34 και ξέφυγε στο τέλος της τρίτης περιόδου με 11 (58-47), δείχνοντας να βάζει το νερό στο αυλάκι και έχοντας κάποια καλά διαστήματα απόδοσης με καλύτερο όλων εκείνο από το 25ο ως το 27ο λεπτό όταν έκανε ένα σερί 11-0, είχε όμως και «νεκρά» διαστήματα.

 


Στην τελευταία περίοδο «κόλλησε» επιθετικά, αδυνατώντας να βρει λύσεις τόσο από μακριά, όσο και κοντά στο καλάθι. Το επιμέρους 9-21 δείχνει τις δυσκολίες που είχε και στις δύο πλευρές του παρκέ, αφού πέραν της επίθεσης, δεν μπορούσε να βγάλει ούτε στην άμυνα ότι σχεδίαζε. Δέχτηκε 21 πόντους ενώ συνολικά στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο είχε δεχτεί 24 πόντους. Κάπως έτσι ήρθε μία ήττα που μπορεί να χαρακτηριστεί «σκληρή» αφού ήρθε μέσα στο ΣΕΦ.

 


Το γεγονός: Ο Ολυμπιακός δεν πήρε αυτά που χρειαζόταν από τους ηγέτες τους. Ο Σλούκας πήρε λίγες ενέργειες (2/6 σουτ), ο Σπανούλης ήταν άστοχος (3/10 σουτ) και ο Πρίντεζης έμεινε λίγο στο παρκέ (11:33). Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς δεν έπαιξε περισσότερο από 26 λεπτά (ο Σλούκας χρησιμοποιήθηκε για 25:57).

 


Οι αριθμοί: Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα σημεία, ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» τα λάθη του. Το επιμέρους σκορ στους πόντους από τα λάθη του αντιπάλου, ήταν 13-20 παρότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν λιγότερα λάθη (11 έναντι 15).


Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ