21.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Χαλαρά στον τελικό

Η ΑΕΚ άφησε για ένα ημίχρονο τον Διαγόρα να ζήσει το όνειρό του, διεκδικώντας στα ίσια τη νίκη, ωστόσο στο δεύτερο μέρος πάτησε γκάζι και πήρε με άνεση το αυτονόητο. Νίκησε με 89-71 και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια. Νέα σπουδαία εμφάνιση από τον Ρογκαβόπουλο, μεγάλο παιχνίδι για τον Διαγόρα από τον Καράμπουλα στο πρώτο μέρος και τον Πολυτάρχου στο δεύτερο.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβεβαιώσει την υπεροχή της από την αρχή και με τον Ρέι να ξεκινά στην αρχική πεντάδα και να μπαίνει "ζεστός" πήρε γρήγορα ένα προβάδισμα με διαφορά στις... παρυφές των 10 πόντων (16-7 στο 6' και 18-9 λίγο αργότερα). Όμως ο Διαγόρας, παίζοντας χωρίς καθόλου άγχος, έδειξε διατεθειμένος να παλέψει. Ο Καράμπουλας πέτυχε τους πρώτους 9 πόντους της ομάδας του και συνέχισε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου να απασχολεί έντονα την άμυνα της ΑΕΚ, ενώ οι Αγγελόπουλος και Γκιουζέλης με τρίποντα στο τέλος της πρώτης και την αρχή της δεύτερης περιόδου μείωσαν 18-16.

Οι αλλαγές του Παπαθεοδώρου έφερα πρόσκαιρη βελτίωση της άμυνας και η ΑΕΚ ξέφυγε και πάλι με 27-20, ωστόσο ήταν φανερό πως δεν είχε ενέργεια και μεγάλη διάθεση. Ο Ρέι από κάποια στιγμή και μετά άρχιζε να τα... σπάει, αστοχώντας σε διαδοχικά σουτ, συνολικά η Ένωση ήταν μάλλον άστοχη από την περιφέρεια και ο Διαγόρας με τον Καράμπουλα πρωταγωνιστή συνέχισε να διατηρεί την επαφή του με το σκορ. Στο 17', μάλιστα, ισοφάρισε 28-28, ωστόσο στο διάστημα που απέμεινε για το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε στην άμυνα και με τον Ρογκαβόπουλο να έρχεται ξανά από τον πάγκο και να δίνει λύσεις με τα τρίποντά του, κατάφερε να πάρει διαφορά 11 πόντων στο τέλος του πρώτου μέρους (41-30).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η ΑΕΚ έβαλε περισσότερο την μπάλα στο καλάθι στους Ματσιούλις και Γκραντ, ο Ζήσης έβαλε το μυαλό του, ο Ρογκαβόπουλος (παίζοντας σε θέση σούτινγκ γκαρντ) το σουτ του και στο 24' η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 20 πόντους (55-34), καθώς ο Καράμπουλας μόνος του δεν μπορούσε να τα κάνει όλα στον Διαγόρα. Το νερό για την Ένωση μπήκε στ' αυλάκι κι από εκείνο το σημείο και μετά ο αγώνας μεταβλήθηκε σε περίπατο. Ο Διαγόρας δεν μπορούσε να ακολουθήσει, καθώς και ο Καράμπουλας φάνηκε να μένει από δυνάμεις, και με τον Ρογκαβόπουλο να κάνει μία ακόμα πολύ σπουδαία εμφάνιση η διαφορά έφτασε το +27 στο τέλος της τρίτης περιόδου (70-43).

Τα τρίποντα του Πολυτάρχου στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και η χαλαρότητα της ΑΕΚ επέτρεψαν στον Διαγόρα να μειώσει 70-51 στο 32' και ανάγκασαν τον Ηλία Παπαθεοδώρου να πάρει τάιμ άουτ για να τα... ψάλει στους παίκτες του. Μετά το τάιμ άουτ τραυματίστηκε στη γάμπα ο Χρυσικόπουλος  (βγήκε, αλλά ξαναμπήκε μετά) και ο Πολυτάρχου συνέχισε να βάζει τρίποντα, με αποτέλεσμα ο Διαγόρας να μειώσει κι άλλο (72-57 στο 33'). Αλλά μέχρι εκεί.

Η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε, έβαλε την μπάλα μέσα στη ρακέτα στον Ματσιούλις, που ήταν εγγύηση, βελτίωσε την άμυνά της, ξέφυγε και πάλι με 82-59 και έφτασε χαλαρά στη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Η ΕΓΓΥΗΣΗ: Τις στιγμές που η ΑΕΚ φαινόταν να έχει πρόβλημα, η μπάλα πήγαινε στα χέρια του Γιόνας Ματσιούλις και ο Λιθουανός "καθάριζε". Ήταν εξαιρετικός στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση, όπου τελείωσε πολλές φάσεις, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ είχε 36 ριμπάουντ έναντι 26 του Διαγόρα και 7 λάθη έναντι 11 του Διαγόρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ