27.6 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Χάντερ στο basketa.gr: “Τα δυσκολότερα παιχνίδια της σεζόν”!

Ο Βινς Χάντερ είναι ο άνθρωπος που κουβαλά στις πλάτες του την ΑΕΚ στο φετινό Basketball Champions League. Είναι ένας από τους εναπομείναντες της προηγούμενης σεζόν, ξέρει άριστα τι χρειάζεται για να επαναλάβει η ομάδα το περσινό κατόρθωμά της και κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. 

Στον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης κι ένας από τους καλύτερους παίκτες της, οπότε μετά το τέλος του αγώνα και της σειράς είχε κάθε δικαίωμα να λέει πως τα πράγματα για την ομάδα του δεν ήταν όσο εύκολα θα περίμεναν ενδεχομένως πολλοί. Λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητό του για να γυρίσει στο σπίτι του, μίλησε στο basketa.gr για τους δύο αγώνες με τον ΠΑΟΚ, αλλά και γι΄αυτούς που έρχονται με την Μπάμπεργκ, το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο της ΑΕΚ προς ένα δεύτερο συνεχόμενο φάιναλ φορ στο BCL.

"Οπωσδήποτε ήταν δύσκολη η σειρά. Αυτά τα δύο ήταν τα δυσκολότερα παιχνίδια που έχουμε παίξει ως τώρα αυτή τη σεζόν. Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε και προκριθήκαμε. Παίξαμε με μεγάλη ενέργεια και βγάλαμε επιθετικότητα στην άμυνά μας και στα δύο παιχνίδια".

-Πολλοί, με βάση την πορεία των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο, αλλά και τα προβλήματα του ΠΑΟΚ, είχαν θεωρήσει ότι η ΑΕΚ θα είχε πιο εύκολο έργο. 

"Το λέω συνέχεια από την αρχή της σεζόν. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο για μας φέτος. Χάσαμε τους δύο πρώτους αγώνες μας με το Περιστέρι και τη Χάποελ. Δεν ξέρω τι λέει ο κόσμος κι αν πίστευε ότι επειδή ήμαστε πρώτοι, θα κάναμε περίπατο με τον ΠΑΟΚ. Είναι καλή και σκληρή ομάδα, πάλεψαν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά εμείς παίξαμε καλύτερα από αυτούς. Εμείς κατεβήκαμε σε αυτή τη σειρά με τη λογική ότι έπρεπε να κερδίσουμε δύο παιχνίδια και όχι μόνο το τελευταίο. Το ίδιο θα κάνουμε και με την Μπάμπεργκ. Θα πάμε να κάνουμε δύο νίκες".

-Πιστεύεις ότι η σειρά με τον ΠΑΟΚ κρίθηκε ουσιαστικά στο πρώτο παιχνίδι;

"Μας βοήθησε πολύ η νίκη στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Το ότι παίξαμε καλά σε εκείνο τον αγώνα, αφαίρεσε πίεση από τους ώμους μας, αν και όχι πολλή, γιατί εξακολουθούσαμε να νιώθουμε πίεση παίζοντας στην έδρα μας, μπροστά σε τόσο κόσμο. Σήμερα δεν σκοράραμε τόσο πολύ, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει. Παλέψαμε για να πάρουμε τη νίκη κι όχι για να κρατήσουμε τη διαφορά, όμως χάσαμε με έναν πόντο. Πράγμα τελικά δεν έχει καμία σημασία".

-Αισθάνθηκες κάποια στιγμή ότι υπήρξε κίνδυνος να χαθεί η πρόκριση;

"Ήμαστε προετοιμασμένοι. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, που θα έκρυβε κινδύνους και ότι έπρεπε να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας. Όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με πέντε πόντους, γνωρίζαμε ότι έπρεπε να μείνουμε ψύχραιμοι και να επιστρέψουμε. Σου είπα, θέλαμε να πάρουμε τη νίκη, δεν παίζαμε για τη διαφορά..."

-Στους πέντε πόντους πάντως έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο ο Ματσιούλις...

"Καλά, αυτός βάζει μεγάλα σουτ όλη του τη ζωή, οπότε δεν μου έκανε εντύπωση το τρίποντο που πέτυχε. Ως ομάδα έπρεπε οπωσδήποτε να διατηρήσουμε τη συνοχή μας σε εκείνο το σημείο. Κι αυτό κάναμε".

-Επόμενος αντίπαλος είναι η Μπάμπεργκ. Έχετε παίξει ήδη δύο φορές απέναντί τους...

"Ναι, είναι αλήθεια πως είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι με αυτούς. Θα είναι δύσκολη σειρά κι αυτή. Η Μπάμπεργκ έχει ορισμένους πολύ καλούς παίκτες κι ένα συμπαγές σύνολο, οπότε πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για να τους αντιμετωπίσουμε".

-Είναι καλύτερα που έχετε παίξει εναντίον τους κι άλλη φορά ή όχι;

"Δεν θα πω αν είναι  καλύτερα ή χειρότερα, το σίγουρο όμως είναι ότι εγώ θα προτιμούσα έναν άλλον αντίπαλο. Όχι τη Χάποελ φυσικά, αλλά κάποιον άλλον. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι όταν έρθει η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε".

-Η σεζόν αρχίζει να παίρνει σιγά σιγά το άρωμα της περσινής, έτσι δεν είναι;

"Νομίζεις";

-Φυσικά. Είσαστε ήδη στα προημιτελικά κι αν περάσετε και την Μπάμπεργκ, θα παίξετε και πάλι στο φάιναλ φορ...

"Ναι, έτσι είναι. Κι εμείς οπωσδήποτε θέλουμε να παίξουμε στο φάιναλ φορ. Ξέρω ότι αρκετοί φοβήθηκαν στην αρχή της σεζόν όταν κάναμε μαζεμένες ήττες. Όμως εμείς βάλαμε το κεφάλι κάτω και συνεχίσαμε να παλεύουμε. Έχουμε καλή ομάδα".

-Αποφεύγεις να πεις τη λέξη repeat, πάντως...

"Ασφαλώς και θέλω να κάνουμε το repeat. Αλλά δεν θα το πω τώρα, γιατί η Μπάμπεργκ είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Πρέπει να τα δώσουμε όλα απέναντί της. Και αν περάσουμε κι αυτήν, θα δούμε τι θα γίνει..."



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ