32.1 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Χάινς: «Ήρωάς μου ο Μπατίστ» (vid)

Το Μάικ Μπατίστ, τον τρόπο παιχνιδιού του και την πορεία του στον Παναθηναϊκό έχει ως «οδηγό», για την καριέρα του στην Ευρωλίγκα, ο Κάιλ Χάινς.

Ο 31χρονος φόργουορντ/σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος αγωνίστηκε και στη χώρα μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού την περίοδο 2011-2013, ρωτήθηκε από την Ευρωλίγκα για τον ήρωά του και απάντησε: «Ο ήρωάς μου στην Ευρωλίγκα είναι ο Μάικ Μπατίστ. Όταν βλέπω την καριέρα του και όλα όσα έχει πετύχει, όλους τους τίτλους που κατέκτησε, για εμένα αυτός ήταν το παράδειγμα που ήθελα να ακολουθήσω. Ήθελα να με μνημονεύουν με τον ίδιο τρόπο. Πολλοί άνθρωποι, όταν μιλούν για εκείνον, λένε για το πόσο ηγέτης ήταν, για το πάθος του στο παρκέ κι ένα πράγμα που τονίζουν είναι πως ήταν νικητής».

Ο Μάικ Μπατίστ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2014, όντας μέλος των «πρασίνων» (2003-2012 και 2013-2014), και πλέον ανήκει στο τεχνικό επιτελείο των Σάρλοτ Χόρνετς. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ γύρισε το χρόνο πίσω και τον θυμήθηκε ενώ αγωνιζόταν: «Ο τρόπος που έπαιζε, ότι μπόρεσε να μείνει σε μια ομάδα για πολύ σημαντικό χρονικό διάστημα, για το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του. Εκτός του παρκέ, πολλοί μιλούσαν με το Μάικ, είναι καταπληκτικός τύπος εκτός των γηπέδων. Όλοι έχουν μονάχα θετικά πράγματα να πουν για εκείνον. Δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να μου έχει πει κάτι αρνητικό για εκείνον. Για εμένα, αυτά είναι σίγουρα τα κύρια στοιχεία, για τα οποία τον θαυμάζω. Έχει μεγάλη επιρροή στον τρόπο που παίζω. Τον μελέτησα, μελέτησα το στιλ του στο πικ εντ ρολ, τον τρόπο που έπαιζε άμυνα, πώς μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σώμα του, τις αρετές του, αν και θεωρούταν, μπορεί κάποιος να πει, μικρόσωμος».

https://www.youtube.com/watch?v=4_Sk4BStz9g&t=3s



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ