19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Φόστερ ο πρώτος και οι υπόλοιπες κινήσεις του Παναθηναϊκού

Ο Μάρκους Φόστερ θα αποτελέσει την πρώτη φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού με το «τριφύλλι» να προετοιμάζεται και για τις υπόλοιπες κινήσεις του.

Ο Γιώργος Βόβορας έχει αναλάβει κι επίσημα τα ηνία της ομάδας για την προσεχή αγωνιστική περίοδο, ενώ σήμερα (22/6) θα γίνει η Γενική Συνεύλευση των μετόχων της EuroLeague στην οποία θα συζητηθεί το αίτημα των «πράσινων» για αποχώρηση. Παρ' όλα αυτά ήδη οι ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο με τη διοργάνωση έχουν φροντίσει να εκφράσουν τις προθέσεις τους υποστηρίζοντας ότι θέλουν τον ελληνικό σύλλογο στην Ευρωλίγκα.

Ο Φόστερ έχει συμφωνήσει σε όλα με την επίσημη ανακοίνωση να απομένει για να οριστικοποιηθεί ο «γάμος» των δύο πλευρών.

Ο 25χρονος γκαρντ έλαμψε στο περσινό Basketball Champions League με τη φανέλα της Χάποελ Χολόν κι αποτελεί έναν παίκτη ο οποίος θα έχει την ευκαιρία του να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ακόμα πιο απαιτητικό επίπεδο. Η περίπτωσή του θυμίζει ως κίνηση, αυτή που έκανε ο Ολυμπιακός τον περασμένο Φλεβάρη όταν απέκτησε τον Σακίλ ΜακΚίσικ.

Το συμβόλαιό του θα είναι για δύο χρόνια (1+1) με το «τριφύλλι» να φαίνεται πως πιστεύει αρκετά σ' εκείνον, θεωρώντας ότι θα καταφέρει να προσαρμοστεί και να αποδώσει με βάση τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του στο σκοράρισμα.

Οι επόμενες κινήσεις

Ο Παναθηναϊκός κοιτάζει στην αγορά με βάση τον προϋπολογισμό του ο οποίος δεν θα θυμίζει το πρόσφατο παρελθόν. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει το τεχνικό επιτελείο να «χτίσει» μία ομάδα που θα είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις.

Το recruiting είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στη σύγχρονη εποχή διότι το καλοκαίρι πρέπει οι σύλλογοι να δημιουργούν το κατάλληλο ρόστερ για να μην προχωρούν σε αλλαγές στη μέση της σεζόν, κάτι που σίγουρα δεν βοηθάει καθόλου στη «χημεία» που υπάρχει.

Με την αποχώρηση του Νικ Καλάθη ο Παναθηναϊκός ψάχνει τον άνθρωπο ο οποίος θα κρατάει την «μπαγκέτα» τη νέα σεζόν. Πιθανότατα θα είναι ένας πόιντ γκαρντ ο οποίος θα έχει το νου του πρώτα στο σκοράρισμα και μετά στη δημιουργία. Αυτό φαίνεται τουλάχιστον από την περίπτωση του Λορέντζο Μπράουν η οποία απασχολεί ακόμη. Βέβαια ο Νέιτ Ουόλτερς ο οποίος μοιάζει να έχει μπει κι αυτός στο «κάδρο» είναι παίκτης που θυμίζει σε στιλ τον Καλάθη, όμως δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Στο «μπλοκάκι» του Παναθηναϊκού υπάρχουν κι άλλες λύσεις οι οποίες όμως θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση που «ναυαγήσουν» οι διαπραγματεύσεις με τους πρώτους στόχους.

Όσον αφορά τη θέση πίσω από τον πενταδάτο πλέι μέικερ, δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι έτοιμος για επιστροφή αλλά θα είναι τεράστιο ρίσκο να πάρει ρόλο αναπληρωματικού πόιντ γκαρντ, διότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να ανταποκριθεί. Γι' αυτόν τον λόγο θα έχει πιθανότατα ρόλο πέμπτου γκαρντ.

Μαζί με τον Φόστερ στο «2» θα είναι ο Νίκος Παππάς ο οποίος θα επεκτείνει το συμβόλαιό του, θέμα Κέντρικ Ρέι δεν υπήρξε ποτέ, ενώ στη θέση «3» θα βρίσκεται ο νέος αρχηγός της ομάδας Ιωάννης Παπαπέτρου μαζί με παίκτη που θα αποκτηθεί.

Στη θέση του πάουερ φόργουορντ εφόσον οριστικοποιηθεί το «αντίο» του Ντεσόν Τόμας ο Γκρεγκ Ουίτινγκτον αποτελεί μία επιλογή αλλά «τσουχτερή», ενώ υπάρχει πάντοτε στο πλάνο και ο Άαρον Ουάιτ ο οποίος προέρχεται από μία κακή σεζόν, όμως στη Ζαλγκίρις είχε δείξει ότι μπορεί να προσφέρει αρκετά.

Τέλος και για το «5» είναι γνωστό και υπαρκτό το ενδιαφέρον για τον Νοκό της Άλμπα Βερολίνου. Η ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας όμως έχει ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις και γι' αυτόν τον λόγο το θέμα δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο Καμερουνέζος είναι πιθανό να πλαισιώσει τον Γιώργο Παπαγιάννη και θα απομένει να φανεί αν θα παραμείνει ο Ίαν Βουγιούκας ως τρίτος σέντερ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ