26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Φταίει αλλά όχι για όλα

Η κάκιστη εμφάνιση του Παναθηναϊκού και η βαριά ήττα από την Εφές δεν έχει μόνο έναν υπαίτιο αλλά πολλούς.

Είναι μία από τις φορές που πραγματικά δεν ξέρει κάποιος από που να αρχίσει και που να τελειώσει προκειμένου να αναφέρει όλα τα αρνητικά της απόδοσης μίας ομάδας. Αν κάποιος έβλεπε για πρώτη φορά τους δύο αντιπάλους θα θεωρούσε ότι οι «πράσινοι» βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας. Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ο βασικός υπεύθυνος για την τραγική εμφάνιση των παικτών του κι αυτό διότι ο ρόλος του προπονητή είναι να τους προετοιμάζει, να προσφέρει λύσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και παράλληλα να μπορεί να παίρνει το μάξιμουμ από αυτούς, ούτως ώστε να αποφεύγονται διασυρμοί όπως ο χθεσινός (16/11). Παράλληλα οφείλει να διαχειρίζεται σωστά το ρόστερ του και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά να ψάχνει ακόμα και στην άκρη του πάγκου για τις απαιτούμενες λύσεις, δοκιμάζοντας πρόσωπα και σχήματα μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο.

Αυτό δεν συνέβη διότι δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση τα 13 λεπτά του Κιθ Λάνγκφορντ σε σχέση με τα μόλις έξι του Νίκου Παππά. Τα περίπου 24 λεπτά του αρνητικού Στεφάν Λάσμε είναι πάρα πάρα πολλά σε σχέση με τα μόλις τρία του Ίαν Βουγιούκα ο οποίος αμέσως αποτέλεσε απειλή για την αντίπαλη άμυνα δημιουργώντας από το ποστ. Έστω για τη φθορά έπρεπε να παίξει παραπάνω. Ότι οι βραδιές του Παναθηναϊκού στο τρίποντο φέτος θα ήταν γεμάτες σκαμπανεβάσματα ήταν κάτι που το γνώριζαν όλοι μετά το «χτίσιμο» του συνόλου το καλοκαίρι. Κι αυτό διότι πλην του Ματ Λοτζέσκι είναι ολοφάνερη η απουσία κάποιου άλλου κλασικού σουτέρ. Υπάρχουν παίκτες που στη μέρα τους θα βάλουν πολλά, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό θα συμβεί σε σταθερή βάση.

Παρ' όλα αυτά δεν είναι για όλα υπεύθυνος ο Καταλανός προπονητής ο οποίος έχει στηθεί στο απόσπασμα διότι στην Ελλάδα υπάρχουν έντεκα εκατομμύρια προπονητές και ισάριθμοι τιμητές των πάντων. Δεν είναι ευθύνη του κόουτς που οι παίκτες του δεν μπορούσαν να ευστοχήσουν σε σουτ προπόνησης και λέι απ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ταρακουνήσουν και οι ίδιοι τους εαυτούς τους, διότι καλό είναι το ανάθεμα προς τον προπονητή για όλα, αλλά είναι άδικο. Είναι αδιανόητο και καθόλου τιμητικό για όλους τους παίκτες που βρίσκονταν στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο, μετά από κάθε αμυντικό ριμπάουντ της, η Εφές να βγάζει αιφνιδιασμό σαν σε προπόνηση. Επιεικώς απαράδεκτο. Αποκλείεται να τους είπε ο Πασκουάλ να μην γυρνάνε γρήγορα στην άμυνα μετά από χαμένα σουτ.  Δεν είναι δυνατόν να κάνει τέσσερις τάπες ο Ροντρίγκ Μπομπουά! Θα έπρεπε να έχουν τον εγωισμό οι παίκτες και να μην δεχτούν αυτό το διασυρμό. Ο Γάλλος έχει πολύ μεγάλο wingspan -άνοιγμα χεριών- αλλά δεν παύει να έχει ύψος 1,88μ. 

Το αυριανό (18/11) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό πλέον για την ψυχολογία της ομάδας, αλλά και για τη σταθερότητα. Ωστόσο το «τριφύλλι» είναι χορτάτο από νίκες και καλές εμφανίσεις κόντρα στο μεγάλο του αντίπαλο. Αν δεν βελτιωθεί στα υπόλοιπα παιχνίδια και ειδικά στα εκτός έδρας της Ευρωλίγκας, δύσκολα η γεύση της σεζόν στην Ευρώπη δεν θα είναι πικρή, σε μερικούς μήνες από τώρα...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ