32.1 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Φριντέτ στο Basketa.gr: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορούμε να βάλουμε καλάθια»

Το 2/2 έκανε στη "διαβολοβδομάδα" ο Παναθηναϊκός, ξεπερνώντας τα εμπόδια που πήγαν να του βάλουν τόσο η Μπάγερν Μονάχου (98-83), όσο και Ζαλγκίρις Κάουνας (96-94). Στη χθεσινοβραδινή (17/01) νίκη επί της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έξι παίκτες του "τριφυλλιού" πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ένας εξ'αυτών και ο Τζίμερ Φριντέτ (11 πόντοι, 3 ριμπάουντ και 4 κερδισμένα φάουλ). 

O 32χρονος αμερικανός γκάρντ, αποτελεί ίσως την πιο επιτυχημένη φετινή μεταγραφή των "πρασίνων", πετυχαίνοντας 14.3 πόντους κατά μέσο όρο έπειτα από 20 αγώνες στην Euroleague, με ποσοστά ευστοχίας της τάξεως του 50% στα δίποντα (46/92), 43.5% στα τρίποντα (37/85) και 95.8% στις βολές (69/72). 

Το Basketa.gr μίλησε μαζί του μετά το πέρας της αναμέτρησης, για τα υψηλά σκορ και τις αμυντικές αδυναμίες, όπως επίσης και για το παιχνίδι που ακολουθεί στο πρωτάθλημα, με τον Προμηθέα Πάτρας. 

-Για τις ομοιότητες που είχαν τα δύο τελευταία ευρωπαϊκά ματς μεταξύ τους, όπως το υψηλό σκορ και τον χαμένο έλεγχο που χρειάστηκε να ανακτήσουν.

«Δεν το είχαμε προγραμματίσει, αλλά έτσι εξελίχθηκαν τα παιχνίδια. Η Ζαλγκίρις είναι μία σκληρή ομάδα, δεν θα παρατούσαν το ματς. Εμείς είμασταν λίγο απρόσεκτοι στο τέλος, κάναμε κάποια λάθη και εκείνοι έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθειά τους γιατί δεν σταμάτησαν ποτέ να παίζουν. Ξέραμε όμως ότι αυτό θα συμβεί, οπότε είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη».

-Για το γεγονός ότι έξι παίκτες του Παναθηναϊκού σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων και για το αν προσπαθούν μέσο του υψηλού επιθετικού ρυθμού να καλύψουν τις αμυντικές τους αδυναμίες.

«Επιθετικά τα πάμε περίφημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορούμε να βάλουμε καλάθια. Αν κρατήσουμε τις αντίπαλες ομάδες από ένα σκορ και κάτω, αισθανόμαστε ότι μπορούμε όντως να νικήσουμε. Δεν είναι τυχαίο που είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες επιθετικά στη διοργάνωση. Πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, να βάζουμε μεγάλα καλάθια, αλλά και αμυντικά να ξέρει ο καθένας τις υποχρεώσεις του».

-Για την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Προμηθέα και τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί το εν λόγω παιχνίδι, δεδομένης της ήττας από την ομάδα της Πάτρας στο Κύπελλο.

«Σίγουρα θα παίξουν σκληρά, ειδικά με το παιχνίδι να γίνεται στην έδρα τους. Είναι καλή ομάδα και παίζουν σωστά και αυτό λέει πολλά. Εμείς πρέπει να πάμε εκεί και να είμαστε έτοιμοι για αυτό που θα αντιμετωπίσουμε. Θα κάνουμε την ανάλυση του παιχνιδιού τους αύριο και θα ετοιμαστούμε ώστε να βγάλουμε την απαιτούμενη ενέργεια στο παρκέ, μιας και εκείνοι σίγουρα θα έχουν αρκετή ενέργεια». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ