14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Φούσκα» και στα «παράθυρα» Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου της FIBA

Όσο παραμένει στην καθημερινότητά μας η πανδημία του κορονοϊού τόσο θα αλλάζουν κι οι προγραμματισμοί των διοργανώσεων ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων των εμπλεκόμενων. Με βάση αυτό το σκεπτικό έπραξε και η FIBA η οποία ανακοίνωσε την... υιοθέτηση του συστήματος του ΝΒΑ, δηλαδή αυτού της «φούσκας» για τα «παράθυρα» των προκριματικών αγώνων του Eurobasket Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου αλλά και άλλων διοργανώσεων που βρίσκονται υπό την αιγίδα της.

Το πετυχημένο πείραμα του ΝΒΑ φαίνεται πως άρεσε στη FIBA όπου ανακοίνωσε την αλλαγή συστήματος στα «παράθυρα» Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου και αντί για εντός και εκτός αγώνες θα μαζευτούν τέσσερις ή οκτώ εθνικές ομάδες σε συγκεκριμένες πόλεις ώστε να αποφύγουν τα αρκετά ταξίδια και παράλληλα την μετάδοση του ιού. Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα από τη FIBA.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της FIBA είναι ως εξής:

1) Όλοι οι αγώνες των δύο παραθύρων θα διεξαχθούν σε "φούσκες" (αντί για εντός και εκτός έδρας αγώνες), έπειτα από συμφωνία που θα υπάρξει με τους εκάστοτε οικοδεσπότες και σε απόλυτη συνεργασία με τις τοπικές υγειονομικές και πολιτικές αρχές, αλλά και τα πρωτόκολλά της.

2) Κάθε "φούσκα" θα περιλαμβάνει τέσσερις ή οκτώ ομάδες (σε ένα ή δύο προκριματικά γκρουπ), με τον οικοδεσπότη να ανακοινώνεται το προσεχές διάστημα.

Οι προκριματικοί αγώνες του Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένοι από τις 23 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2020, όπου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Λετονία και τη Βουλγαρία, ενώ το τρίτο και τελευταίο παράθυρο από τις 15 έως 23 Φεβρουαρίου 2021, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Λετονία και τη Βοσνία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τη Βουλγαρία, τη Βοσνίας και τη Λετονία ενώ μετράει ήδη 2/2 νίκες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ