21.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Φουλ για πλέι οφ με… γαλλικό κλειδί

Με τον Λέο Βέστερμαν να έρχεται από τον πάγκο και με 11 σερί πόντους στα τελευταία 3,5 λεπτά να δίνει τη λύση, η Φενερμπαχτσέ πέρασε από το Βερολίνο νικώντας την Άλμπα με 74-70. Ήταν η πέμπτη νίκη της στα έξι τελευταία παιχνίδια και βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την όγδοη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας και τα πλέι οφ.

Η Φενερμπαχτσέ ξεκίνησε καλά και στο 4' προηγήθηκε με 10-6, ωστόσο στη συνέχεια έπεσε θύμα των πολλών λαθών της. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς εμφανίστηκαν αρκετά επιπόλαιοι στο πρώτο μέρος και παρά το ότι με το χαμηλό σχήμα και την είσοδο του Ντατόμε πέρασαν ξανά μπροστά με 17-13 στο 7', στη συνέχεια επέτρεψαν στην Άλμπα να κυριαρχήσει.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν πολλές λύσεις έξω από τα 6.75μ., απ' όπου είχαν καλά ποσοστά. Ο Γκεντράιτις στην αρχή και στην συνέχεια ο Μέισον βοήθησαν πολύ ώστε με σερί 12-0 η Άλμπα να προηγηθεί με 25-17 στο 12' και από εκεί και πέρα να ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι ως το τέλος του ημιχρόνου. Με τον Νιόκο να βοηθά κάτω από τα καλάθια και τον Γκεντράιτις να αναλαμβάνει δράση ξανά, η Άλμπα προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 11 πόντων (37-26) στο 17', απέναντι σε μια Φενερμπαχτσέ, που άλλαζε συνεχώς σχήματα, αλλά συνέχιζε να κάνει πολλά λάθη. Είχε συνολικά 14 στο πρώτο μέρος! Τελικά κατάφερε να μειώσει κάπως στο τέλος του 20λέπτου (41-33)

Στην τρίτη περίοδο η Φενερμπαχτσέ κατάφερε να παίξει καλύτερη περιφερειακή άμυνα και να περιορίσει δραστικά τα τρίποντα της Άλμπα. Ο Βέσελι και ο Ντατόμε σήκωναν το βάρος στην επίθεση, μαζί με τον Σλούκα, που έδωσε κι αυτός κάποιες λύσεις, έτσι η τουρκική ομάδα πλησίασε στους τρεις πόντους 2,5 λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου (51-48), ωστόσο η Άλμπα δεν πτοήθηκε. Μπορεί να μην έβαζε τρίποντα, όμως πέρασε την μπάλα πιο κοντά στο καλάθι, κέρδισε φάουλ, που της έδωσαν βολές, εκμεταλλεύτηκε και κάποια λάθη που συνέχισε να κάνει ο αντίπαλός της κι έτσι έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 56-50.

Στην τελευταία περίοδο ο Σλούκας πήρε τ' όπλο του και με δύο τρίποντα πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 10-4, με το οποίο η Φενερμπαχτσέ ισοφάρισε 60-60 στο 34' επιστρέφοντας στη διεκδίκηση της νίκης επί ίσοις όροις. Ο Χέρμανσον με τρίποντο έδωσε προς το παρόν μια ανάσα στην Άλμπα κάνοντας το 63-60, αλλά η Φενέρ πλέον έπαιζε καλύτερη άμυνα, διατήρησε την αυτοκυριαρχία της και με τρίποντο του Βέστερμαν πέρασε μπροστά στο 36' μετά από πάρα πολλή ώρα με 65-63.

Για περίπου δύο λεπτά το σκορ δεν άλλαξε, καθώς υπήρχε αστοχία εκατέρωθεν, και 1,5 λεπτό πριν από τη λήξη ο Λέο Βέστερμαν αποφάσισε να λύσει το γόρδιο δεσμό. Με δύο βολές κι ένα κρίσιμο τρίποντο στο 39' έδωσε αέρα πέντε πόντων στη Φενέρ (70-65), ωστόσο η Άλμπα εξακολουθούσε να έχει ζωή. Ο Έρικσον στα 43'' την κράτησε όρθια με τρίποντο (70-68), όμως και πάλι ο Βέστερμαν ήταν εκεί για να δώσει τη λύση. Νέο τρίποντο για τον Γάλλο στα 24'', που έκανε το 73-68 και χάρισε στη Φενερμπαχτσέ την πολύτιμη νίκη. 

ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο από μηχανής Θεός της Φενερμπαχτσέ ήταν... Γάλλος. Ο Λέο Βέστερμαν σκόραρε 11 συνεχόμενους πόντους από το 36' ως και το 39'30'', πήγε μόνος του το σκορ από το 62-63 στο 73-68 και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Φενέρ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Φενερμπαχτσέ είχε 14 λάθη στο πρώτο ημίχρονο και μόλις 5 στο δεύτερο. Επιπλέον επέτρεψε στην Άλμπα να σουτάρει 6/12 τρίποντα στο πρώτο μέρος και 2/7 στο δεύτερο. Γι' αυτό γύρισε το παιχνίδι και νίκησε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ