17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Φορτσάτος και καταιγιστικός Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού νίκησε άνετα και τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ με 93-65.

Οι «πράσινοι» είχαν σε μεγάλη μέρα τον Μάρκους Ντένμον ο οποίος σκόραρε 24 πόντους με 7/9 τρίποντα, ενώ πολύ σημαντικός ήταν και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο πρώτο ημίχρονο. 

Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβηκαν για πρώτη φορά σε θετικό ρεκόρ (4-3), ενώ η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπεσε στο 5-2. 

Με... φόρα από το ΣΕΦ μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός ο οποίος έχοντας σε σπουδαίο βράδυ τον Ντένμον προηγήθηκε με 26-16 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, δείχνοντας διατεθειμένος να μην αφήσει περιθώρια στη Χίμκι.

Η δεύτερη περίοδος φαινόταν ότι θα ανήκει στους φιλοξενούμενους που μείωσαν λίγο περισσότερο 35-26, όμως σ’ εκείνο το σημείο το τάιμ άουτ ήταν ευεργετικό και η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πήγε προηγούμενη στο ημίχρονο με 46-27, παίζοντας σπουδαία και στην άμυνα.

Και στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Οι Ρώσοι προσπάθησαν μεν να αντεπιτεθούν αλλά ήταν αδύνατο. Μείωσαν σε 59-42 με τον Σβεντ να φτάνει τους δέκα πόντους, αλλά ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε ξανά και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 72-49 και όλα είχαν κριθεί. 

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με την ελληνική ομάδα να επικρατεί τελικά με 93-65.

Ο αναγεννημένος: Ο Μάρκους Ντένμον φαίνεται ότι μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο βρήκε τον ρυθμό του. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ πάτησε παρκέ για 20'43'' και σε αυτό το χρονικό διάστημα σημείωσε 24 πόντους μ' επτά τρίποντα, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο των «πράσινων» που μέχρι πρότινος είχε αμφιβολίες για το αν μπορεί να προσφέρει. Για τους ηττημένους ο Σβεντ διασώθηκε από το ναυάγιο με 17 πόντους.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τα τρίποντα της ελληνικής ομάδας ήταν εκείνα που έκαναν τη διαφορά. Το «τριφύλλι» σούταρε 17/27 και με ποσοστό 63% δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να αντιμετωπίσει την παραμικρή δυσκολία.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ