27.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Φονέας των γιγάντων! (vids)

Άλλος ένας μεγάλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ προσκύνησε στο Μαυροβούνιο την Μπούντουτσνοστ. Μετά την ΤΣΣΚΑ, την Μπαρτσελόνα και την Μπασκόνια ήρθε η σειρά της Ρεάλ να πάθει... πατατράκ στην Ποντγκόριτσα, όπου η Μπούντουτσνοστ κυριάρχησε ολοκληρωτικά και επικράτησε κατά κράτος με 73-60! Η ήττα αυτή δεν έχει ιδιαίτερο κόστος για τη Ρεάλ, αφού παραμένει στη δεύτερη θέση, έστω κι αν άνοιξε η ψαλίδα με την πρώτη Φενερμπαχτσέ, ενώ στην Μπούντουτσνοστ χτυπάνε στα κεφάλια τους στον τοίχι. Διότι εκτός από αυτές τις νίκες επί των μεγάλων κι άλλη μία επί της Νταρουσάφακα, δεν έχουν πετύχει άλλες...

Το πρώτο ημίχρονο είχε απρόσμενη εξέλιξη, υπό την έννοια ότι κυρίαρχος του αγώνα ήταν η Μπούντουτνσοστ. Με τους Κόουλ και Τζάκσον να ξεκινούν "ζεστοί", οι γηπεδούχοι άρχισαν με ένα γρήγορο 7-0, επέβαλαν το ρυθμό τους και δεν έχασαν το προβάδισμα σε καμία στιγμή. Προσπάθησαν να παίξουν πιο ορθολογικά από την αντίπαλό τους, χτυπώντας περισσότερο μέσα στη ρακέτα με διεισδύσεις είτε με τους ψηλούς κι αν είχαν μεγαλύτερη παρουσία στο επιθετικό ριμπάουντ, θα μπορούσαν να χτίσουν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.

Η Ρεάλ στο ίδιο διάστημα ήταν απογοητευτική. Παρόλο που έχει ψηλά κορμιά, εντούτοις επέλεξε να επιτεθεί κυρίως με τρίποντα, στα οποία όμως ήταν τραγικά άστοχη (4/17 στο πρώτο μέρος), ενώ δεν μπορούσε να βάλει ούτε βολές. Έτσι, δεν μπορούσε όχι μόνο να ανατρέψει το αρχικό προβάδισμα της Μπούντουτσνοστ, αλλά ούτε καν να πλησιάσει. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές στη δεύτερη περίοδο με διαφορές 10 πόντων (27-17 στο 14' και 34-24 στο 18'), με τον Κότι Κλαρκ να βοηθά σημαντικά σε αυτότο διάστημα, ενώ το ημίχρονο έληξε με 36-28.

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Κόουλ και Ερλ Κλαρκ η Μπούντουτσνοστ πήρε διαφορά 14 πόντων με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (42-28) και τη διατήρησε σε διψήφια τιμή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου, καθώς η Ρεάλ εξακολουθούσε να είναι τραγικά άστοχη και δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί ούτε τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζευε. Μόνον ο Γιουλ κάτι προσπαθούσε να κάνει, ωστόσο από την άλλη ο Κόουλ "έτρεχε" σωστά το παιχνίδι των γηπεδούχων και οι Ερλ Κλαρκ, Μπάροβιτς έδιναν επιθετικές λύσεις. Η Μπούντουτσνοστ προηγήθηκε 56-42 ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος της περιόδου πριν η Ρεάλ μειώσει σε 56-48 με τρίποντο του Ρούντι και δίποντο του Καμπάτσο.

Η Μπούντουτσνοστ συνέχισε να ελέγχει πλήρως τον αγώνα και στην τελευταία περίοδο. Άρχισε να χτυπά πιο συστηματικά και μέσα στη ρακέτα με τον Μπιτάτζε, που έκανε σημαντική ζημιά στην άμυνα της Ρεάλ, και στο 35' προηγήθηκε ξανά με +14 (67-53), καθώς η πρωταθλήτρια Ευρώπης εξακολουθούσε να είναι σκιά του εαυτού της. Πολύ άστοχη και πολύ νευρική, με αποτέλεσμα να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. To σκηνικό δεν άλλαξε ως το τέλος και η Μπούντουτσνοστ κατάφερε να πάρει εύκολα μια μεγάλη νίκη.

TO ΜΥΑΛΟ: Ο Νόρις Κόουλ έβαλε το νερό στ' αυλάκι σκοράροντας κατά συρροή στο ξεκίνημα και βάζοντας την Μπούντουτσνοστ σε θέση οδηγού. Στη συνέχεια αφοσιώθηκε στα οργανωτικά του καθήκοντα και έκανε... μάγκες τους υπόλοιπους. Τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους και 7 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ρεάλ είχε 8/30 τρίποντα και 18 λάθη, έναντι μόλις 7 της Μπούντουτσνοστ. Οπότε το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ