26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Φλεβαράκης: “Πληρώσαμε την περίοδο προετοιμασίας”

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε τη νίκη στον πρώτο του αγώνα στο Basketball Champions League εντός έδρας, αλλά ηττήθηκε στην τελική ευθεία από την Μπεσίκτας.  Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Φλεβαράκης, στάθηκε στην περίοδο προετοιμασίας, στο λίγο χρόνο που είχε η ομάδα να προετοιμαστεί για την αγωνιστική περίοδο και δεν στάθηκε στο υψηλότερο μπάτζετ της αντιπάλου του.

"Φτάσαμε κοντά σε μία τεράστια νίκη. Παίξαμε πολύ καλά για 35'. Πληρώσαμε όμως, όχι τη διαφορά των μπάτζετ, αλλά για το πως εξελίχθηκε η προαγωνιστική περίοδος γιατί είχαμε μικρότερο χρόνο προετοιμασίας σε σχέση με τους περισσότερους αντιπάλους μας. Πρέπει να βρούμε τρόπο να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο και στο τέλος. Δουλεύουμε κάθε μέρα γι' αυτό. Είναι μια ενθαρρυντική αρχή για εμάς παρά την ήττα, τα παιδιά δείχνουν ότι ήρθαν για να παλέψουν σε κάθε παιχνίδι”.

Για την ένταση που έβγαλε η ομάδα του: “Πρέπει να τη βλέπουμε σε κάθε ματς, την είδαμε και το Σάββατο. Γι' αυτό η ομάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει στο τέλος. Πρέπει να το κάνουμε για 40 λεπτά. Αυτός είναι ο στόχος, να παίζουμε με ένταση, πάθος και ενέργεια. Εχουμε τύχη να κάνουμε τεράστιες νίκες όπως πλησιάσαμε σε μία τέτοια σήμερα. Με ανησυχεί το αν αντέξουμε σε αυτήν την ένταση. Θέλουμε όμως να τη βγάζουμε για να κρατήσουμε και τον κόσμο που ήρθε και τον ευχαριστούμε. Ειδικά στο γήπεδο μας πρέπει να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Είμαι πολύ στενοχωρημένος γιατί αισθάνομαι ότι ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει την τεχνογνωσία για να πάει πιο ψηλά χωρίς να έχει ανάλογο μπάτζετ. Αν είχαμε αρχίσει όλοι πιο πριν, με τα ίδια δεδομένα σήμερα θα μιλούσε για διαφορετικό αποτέλεσμα. Φανταστείτε να άλλαζαν τα δεδομένα στον οργανισμό, τι θα μπορούσε να κάνει αυτή η ομάδα”.

Για το χαμηλό ποσοστό τρίποντων: “Η εξήγηση είναι απλή, στα τελευταία λεπτά δεν έφταιξαν τα τρίποντα. Είχαμε θέμα να εκτελέσουμε τα πιο απλά πράγματα. Δυσκολευόμασταν ακόμη και στην πιο απλή πάσα ή στο να κάνουμε φάουλ. Για βασικούς παίκτες μας είχε τελειώσει η βενζίνη. Για να βρεθεί η ισορροπία πρέπει να έχουμε παιχνίδι στο λόου ποστ, αλλά ο Μαργαρίτης δεν είναι 100% στις προπονήσεις και στα παιχνίδια.

Για τη μη χρησιμοποίηση του Τσόχλα στο τέλος: “Υπάρχουν αγώνες και αντίπαλοι που πρέπει να δούμε αν μπορούμε να πάμε με τον Σμιθ στον άσο. Δεν έχει να κάνει με τον Απόλλωνα από τον οποίο περιμένω περισσότερα από όσα έδινε στην ομάδα τα τελευταία χρόνια”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ