15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φινάλε τον Οκτώβριο για το ΝΒΑ

Το ΝΒΑ προσπαθεί να βρει τρόπο να ολοκληρώσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο χωρίς να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καινούρια, με τη 12η Οκτωβρίου να προβάλλει ως η πιθανότερη ημερομηνία για τη λήξη της σεζόν 2019-2020, η οποία διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η διοργανώτρια αρχή του «μαγικού κόσμου» κατέθεσε ήδη στις ομάδες την πρότασή της, ο έβδομος και τελευταίος τελικός -εφόσον γίνουν τόσα ματς- να λάβει χώρα στις 12 Οκτωβρίου κι όχι αργότερα. Από την άλλη, βέβαια, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πότε θα επαναρχίσουν οι αγώνες, με τον κομισάριο Άνταμ Σίλβερ και τους συνεργάτες του να προκρίνουν την 31η Ιουλίου. Θα διεξαχθούν κάποιες αναμετρήσεις για την κανονική περίοδο και στη συνέχεια τα πλέι οφ, με τη συμμετοχή 22 ομάδων, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Εφόσον πράγματι η σεζόν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 12 Οκτωβρίου, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα μετακινηθούν τόσο η ημερομηνία της διεξαγωγής του φετινού ντραφτ όσο και το ξεκίνημα της μεταγραφής περιόδου για την επόμενη χρονιά. Οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ αναμένεται να παρθούν την Πέμπτη (04/06), οπότε υπάρχει σύσκεψη των ομάδων για να ψηφίσουν το νέο καλεντάρι. Διευκρινίζουμε πως για να επικυρωθεί η όποια απόφαση παρθεί θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από τα 3/4 των ομάδων, δηλαδή να συμφωνήσουν τουλάχιστον οι 23 από τις 30.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ