21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Φενέρ για το repeat με… θηλιά στον λαιμό της Ζάλγκιρις

Πιο "γεμάτη", πιο έμπειρη, πιο ταλαντούχα και πιο ποιοτική, η Φενερμπατχσέ έβαλε τέλος στα όνειρα της σταχτοπούτας της φετινής Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς νίκησε με 76-67 την Ζάλγκιρις παίζοντας εκπληκτική άμυνα και βγάζοντας τους Λιθουανούς από τον ρυθμό τους, είχε π[ολλούς παίκτες να της δίνουν επιθετικές λύσεις με πρώτο όλων των Ντίξον και το βράδυ της Κυριακής θα επιστρέψει στο παρκέ με στόχο να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό της στέμα.  

Η Φενέρ είχε... ξεσκονίσει το παιχνίδι της Ζάλγκιρις και κατάφερε να της κόψει από νωρίς τον αέρα. Με ψηλά κορμιά στο παρκέ και επικεντωμένη προσοχή στο να αποκόψει τον Πάγκος από την υπόλοιπη ομάδα, έφερε το 7-1 στο 5ο λεπτό που έδειχνε πολλά. Οι Τούρκοι είχαν κυριαρχήσει πλήρως στο παρκέ, δείχνοντας από νωρίς και το βαθύτερο ρόστερ τους που έδινε λύσεις στιλ Ντουβερίογλου, ο οποίος μπήκε και αμέσως κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια.

Το δεκάλεπτο ήταν 19-13 για τη Φενέρ, στο δεύτερο πήρε μπρος και ο Ντατόμε και έδωσε σκορ και στο 15' ήρθε το +12, με σκορ 32-20 και την παραγωγικότητα της Ζάγλκιρις να δείχνει τι... υπέφερε. Εκτός των άλλων, οι Λιθουανοί υποχρεώθηκαν σε 12 λάθη στο ημίχρονο, που βρήκε τη Φενέρ μπροστά με 39-33 και με ξεκάθαρο έλεγχο του ρυθμού.

Με... κλεφτοπόλεμο εξελίχθηκε η τρίτη περίοδος. Η Φενέρ πιο άνετη στο μεγαλύτερο διάστημα, πήρε και πάλι διψήφιες διαφορές και το 50-37 στο 25'30'' έδειχνε διάθεση.. ξεκαθαρίσματος. Η Ζάλγκιρις οχυρώθηκε, βρήκε ρυθμό στην άμυνα, κράτησε για 4'30'' χωρίς πόντο τους Τούρκους, ο Πάνγκος έβαζε μπροστά και το 50-48 έβαζε το ματς σε νέα αφετηρία. Το 54-50 του δεκαλέπτου προμήνυε πόλεμο, όμως, ο Ντίξον δεν είχε όρεξη. Πήρε μπροστά, έφτασε τους 17 πόντους με απίστευτο κρεσέντο και στο 34' η Φενέρ ήταν στο 66-54, αποφασισμένη να έχει καταφέρει το τελικό χτύπημα. 

Η Ζάλγκιρις ήταν αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της, στο 37'30'' μείωσε σε 68-62, όμως, οι Τούρκοι είχαν την εμπειρία να διαχειριστούν την κατάσταση και να πανηγυρίσουν τη νίκη χωρίς καν να αγχωθούν.

SERIAL KILLER: Αυτός ο... σβούρας ο Μπόμπι Ντίξον μπορεί να είναι ευλογία και κατάρα για μια ομάδα, όταν πάρει μπρος και αρχίσει να σουτάρει. Απόψε ήταν ευλογία, αφού ηγήθηκε στο καθοριστικό ξέσπασμα της τίτης περιόδου, όπου και ουσιαστικά η Φενέρ είπε στην Ζάλγκιρις "εγώ είμαι το αφεντικό" και μπήκε στον δρόμο για την πρόκριση.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Εμοιαζε απίστευτο το 33-19 στα ριμπάουντ υπέρ της Ζάγλκιρις, όμως, για να νικήσεις τη Φενερμπαχτσέ πρέπει να είσαι και προσεκτικός. Και με 19 λάθη, οι Λιθουανοί δεν θα μπορούσαν να προσδοκούν σε κάτι καλύτερο...

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ