19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Φενέρμπαχτσε: Διέλυσε το… εφηβικό της Καρσίγιακα!

Την 6η συνεχόμενή της νίκη στο πρωτάθλημα Τουρκίας πανηγύρισε η Φενέρμπαχτσε, επικρατώντας της Καρσίγιακα με 117-59, σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι κατέβηκαν με εφήβους ως διαμαρτυρία προς την ομοσπονδία της χώρας! Νίκη - χρυσάφι και για τη Γαλατάσαραϊ.

Φυσικά και η είδηση της αγωνιστικής δεν ήταν άλλη από την απόφαση της Καρσίγιακα να μην κατεβάσει την ανδρική της ομάδα. Η ομάδα της Σμύρνης είχε ζητήσει από την Ομοσπονδία της χώρας την αναβολή του αγώνα, ώστε να ξεκουραστούν οι παίκτες της πριν το μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης για το Basketball Champions League απέναντι στην Μπρίντιζι, ένα αίτημα το οποίο έκανε αποδεκτό και η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα ντέρμπι κορυφής. Η Ομοσπονδία δεν έκανε δεκτό το αίτημα και έτσι, ο Ουφούκ Σάριτσα και οι βασικοί παίκτες του ροτέισον της ανδρικής ομάδας απείχαν από τον αγώνα, με τον Ρετσέπ Σεν και την δεύτερη ομάδα της Καρσίγιακα (Τούρκοι παίκτες εκτός ροτέισον και έφηβοι) να κάνει τελικά το ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη για ένα ντέρμπι κορυφής που μόνο ως τέτοιο δεν αποδείχθηκε.

Στα του αγώνα, για την Φενέρ ξεχώρισε ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, ο οποίος πέτυχε 23 πόντους, 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της νεαρής καριέρας του, ενώ ο Μπερκάι Καντάν προσέθεσε 25 πόντους. Για την Καρσίγιακα ξεχώρισε ο Άρκα Τουλούογλου με 22 πόντους και 8 ασίστ.

https://twitter.com/tivibuspor/status/1378735764066988032?s=20

Λίγο νωρίτερα, η έτερη ομάδα της Κωνσταντινούπολης, Γαλατάσαραϊ, έπαιρνε μία πολύ σημαντική νίκη στην μάχη της για την παραμονή. Η Γαλατά επικράτησε εντός έδρας της Αφιόν Μπελεντίγιε με 110-70, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους δύο Αμερικανούς που ήρθαν πριν λίγες εβδομάδες για να... σώσουν την ομάδα από τον υποβιβασμό. Ο Τζόρνταν Κρόφορντ πέτυχε 30 πόντους και ο Πιέρ Τζάκσον 27, με τη Γαλατά να συνεχίζει να απέχει 2 νίκες από την προτελευταία Φετιγιέ Μπελεντίγιε, τρεις στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ