20 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Φίλλιος: «Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια»

Η Εθνική Ελλάδας Παίδων δεν είναι το φαβορί στην αναμέτρησή της με την Ισπανία, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 στο Νόβι Σαντ, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν θα τα δώσει όλα για το καλύτερο δυνατό.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε ήδη την παρουσία του στα προημιτελικά της διοργάνωσης και απέναντι στους Ίβηρες θα «ψάξει» για την υπέρβαση. Το έργο των νεαρών διεθνών δεν θα είναι εύκολο, το γνωρίζουν και οι ίδιοι, αλλά δεν αποθαρρύνονται. «Κλειδί» για ακόμα μία καλή εμφάνισή τους στα σερβικά παρκέ θα είναι η παρουσία τους στη νίκη επί της Εσθονίας, για την οποία σχολίασε ο Γιώργος Φίλλιος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ: «Ξεκινήσαμε στην αρχή λίγο δυναμικά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πολύ καλύτερα. Μιλήσαμε στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια, είπαμε πως πρέπει να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια, το κάναμε βγαίνοντας στο παρκέ, παίξαμε καλύτερα στην άμυνα και πήραμε τη νίκη που θέλαμε, παρότι στο πρώτο μισό ειδικά ήμασταν και πάλι άστοχοι».

Η Ισπανία δεν έχει σχέση ως ομάδα με την Εσθονία σε κάθε επίπεδο, αφού και ψηλότερα κορμιά έχει και αθλητική είναι, ενώ αγωνίζεται και με το δικό της στιλ. «Όπως λένε όλοι δεν έχουμε τα πολύ ψηλά κορμιά, αλλά θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με σκληρή άμυνα και να τρέξουμε. Αλλά εντάξει... Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια, όπως λέει και ο κόουτς. Είναι το φαβορί η Ισπανία, ο στόχος τους είναι να πάνε ψηλά. Αλλά κι εμείς έχουμε βάλει έναν στόχο και αν μη τι άλλο θα προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε. Κι εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου», ξεκαθάρισε ο 16άχρονος γκαρντ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Παπαδόπουλος, δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον τραυματία Αναστάση Κωστόπουλο, ο οποίος όμως είναι σαν να βρίσκεται μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες, όπως συμπλήρωσε ο νεαρό διεθνής του ΠΑΟΚ: «Είχαμε μιλήσει πριν από τον αγώνα με την Εσθονία με τα παιδιά και με τον Αναστάση. Είπαμε πως θα παίξουμε και για αυτόν. Για αυτό βάλαμε τα μπλουζάκια, είπαμε το όνομά του στο τέλος. Τα πάντα για τον Τάσο. Τα είπαμε και στο τέλος του αγώνα. Κάναμε διατάσεις με... βιντεοκλήση μαζί του για να μιλάμε, να μας βλέπει...».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ