24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπόθεση 10 λεπτών η νίκη της ΤΣΣΚΑ

Ήταν ένα από τα παιχνίδια στα οποίο το ενδιαφέρον ήταν μονόπλευρο. Η ΤΣΣΚΑ αδιαφόρησε για 30 λεπτά αλλά τελικά έκανε το καθήκον της, νικώντας την Μπασκόνια με 82-78. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, το ευτύχημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι η Εφές επιβλήθηκε τελικά της Μιλάνο. Έτσι αν στο τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς η Ζαλγκίρις ηττηθεί στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, τότε ο Ολυμπιακός θα χρειάζεται αύριο απλά τη νίκη επί της Νταρουσάφακα για να καταφέρει να σώσει την παρτίδα και να βρεθεί στα πλέι οφ.

 

Όσο για τους άμεσα εμπλεκόμενους, η ΤΣΣΚΑ τελείωσε την κανονική περίοδο ως 2η με ρεκόρ 24-6, ενώ για την Μπασκόνια ισχύει το "μικρό το κακό", αφού θα βρίσκεται στα πλέι οφ, περιμένοντας το τελικό πλασάρισμα και φυσικά τον αντίπαλο της. Με τον Σενγκέλια και τον Γκαρίνο ξανά διαθέσιμους, κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει.

 

Στο παιχνίδι της Μόσχας, οι Βάσκοι μπήκαν αποφασιστικά προκειμένου να το ελέγξουν και να μην αφήσουν τη μοίρα τους, στα χέρια άλλων. Το πρώτο δεκάλεπτο τους βρήκε μπροστά με 21-17, αφού εκτέλεσαν με πολύ καλά ποσοστά (5/9 δίποντα και 3/4 τρίποντα). Η ΤΣΣΚΑ έδειχνε να αντιμετωπίζει μάλλον... νωχελικά το παιχνίδι και η Μπασκόνια που είχε προφανώς ισχυρότερο κίνητρο, κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά ακόμη περισσότερο, προηγούμενη με 32-25 στο 14'. Μερικά λεπτά καλού μπάσκετ όμως, με περισσότερη ενέργεια στην άμυνα και σκορ στο transition, επέτρεψαν στους Ρώσους να πλησιάσουν σχετικά γρήγορα στο 33-35. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς όμως δεν έχασε το προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 44-40, με τον Μαρτσελίνιο Χουέρτας να κάνει... όργια με 13 πόντους, 2/3 δίποντα και 3/3 τρίποντα σε “σκάρτα” 10 λεπτά παρουσίας στο παρκέ.

 


Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και στην τρίτη περίοδο, αφού δίπλα στον Βραζιλιάνο στάθηκε και ο Σέιβον Σιλντς για γίνει ο δεύτερος “πόλος” στο επιθετικό παιχνίδι τους. Ετσι στο τέλος της προηγήθηκαν με 11 (55-65). Η τέταρτη περίοδο όμως ήταν μία διαφορετική υπόθεση. Η ΤΣΣΚΑ έδειξε από νωρίς σημάδια ανάκαμψης και στα πρώτα τέσσερα λεπτά με ένα σερί 10-3, πλησίασε στους τέσσερις (65-69) και δύο λεπτά πριν το τέλος, με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο 22-5, προσπέρασε με 77-72. Οι Βάσκοι έδειχναν πια να έχουν “αδειάσει” και δεν κατάφεραν να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

 


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-21, 40-44, 55-66, 82-78.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Ουίλ Κλάιμπερν ήταν αυτός που αντιμετώπισε το παιχνίδι πιο σοβαρά από τον καθένα για την ΤΣΣΚΑ. Ο Αμερικανός ήταν παραγωγικός στα περισσότερα κομμάτια του παιχνιδιού, το οποίο τελείωσε με 16 πόντους με 3/3 τρίποντα και έξι ριμπάουντ.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Στην περίπτωση του σημερινού παιχνιδιού, οι βασικές κατηγορίες αλλά και λεγόμενες "δεύτερες" είναι κάτι σαν εφαρμογή της ρήσης "τα πολλά τα λόγια, είναι φτώχεια". Όλη η ιστορία του αγώνα ήταν η άμυνα της ΤΣΣΚΑ στην τέταρτη περίοδο, στη διάρκεια της οποίας κράτησε την Μπασκόνια στους 12.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ