21.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπόθεση δέκα λεπτών

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για την Μπαρτσελόνα ώστε να "καθαρίσει" τη Μακάμπι και να πετύχει την τρίτη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα (74-58). Παίζοντας εξαιρετικά και στις δύο πλευρές του παρκέ στην τρίτη περίοδο μετέτρεψε το ρευστό 34-33 του ημιχρόνου σε 59-40 και επικράτησε εν τέλει άνετα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο, καθώς η Μακάμπι, παρά τις απουσίες του Πάργκο και του Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος τραυματίστηκε στον τελευταίο αγώνα του ισραηλινού πρωταθλήματος και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, έπαιξε καλή άμυνα και έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους. 

Μετά τα πρώτα λεπτά η Μπαρτσελόνα πήρε ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο στις αρχές της δεύτερης περιόδου έφτασε τους 7 πόντους (21-14) βάζοντας την μπάλα στον Τόμιτς και ελέγχοντας τα ριμπάουντ. Όμως η Μακάμπι αντέδρασε άμεσα και με πρωταγωνιστή τον Ο'Μπράιαντ έκανε ένα 13-4 και πέρασε μπροστά με 27-25, κάνοντας σαφές πως δεν επρόκειτο να παραδοθεί αμαχητί.

Το ημίχρονο έληξε με 34-33, ωστόσο στην τρίτη περίοδο η Μπαρτσελόνα έδειξε με το καλημέρα αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι. Έχοντας εξουδετερώσει τον Ουίλμπεκιν και επιμένοντας να βάζει την μπάλα στον Τόμιτς, κατάφερε να βάλει στην επιθετική εξίσωση παίκτες όπως ο Κλαβέρ και ο Κούριτς, έτσι στο πρώτο πεντάλεπτο έτρεξε ένα σερί 14-2 και στο 25' προηγήθηκε με 48-35.

Η Μακάμπι προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η άμυνα της Μπαρτσελόνα είχε γίνει απροσπέλαστη και η επίθεση λειτουργούσε υποδειγματικά με πρώτα βιολιά τους Κούριτς και Κλαβέρ. Αποτέλεσμα ήταν ένα νέο σερί 8-0 στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, με το οποίο η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 19 πόντους (59-40). Σε αυτό το διάστημα η Μπαρτσελόνα ήταν καταιγιστική με επί μέρους σκορ 25-7!

Το παιχνίδι από εκεί και πέρα δεν είχε επιστροφή. Η διαφορά ανέβηκε και πάνω από τους 20 πόντους στις αρχές της τελευταίας περιόδου (63-42) και καθώς η Μακάμπι δεν είχε κουράγιο για να επιστρέψει, παρά μόνο για να μειώσει κάπως τη διαφορά και να σώσει τα προσχήματα, η Μπαρτσελόνα έφτασε σε μια πολύ άνετη νίκη.

Ο ΠΑΓΚΟΣ: Η Μπαρτσελόνα διαθέτει φέτος βαθύ πάγκο κι αυτό φάνηκε σε αυτό τον αγώνα, όπου η νίκη ήρθε κατά βάση χάρη σε δύο αναπληρωματικούς. Τον Βίκτορ Κλαβέρ και τον Κάιλ Κούριτς, που τράβηξαν το σκοράρισμα στην τρίτη περίοδο, διάστημα κατά το οποίο η Μπαρτσελόνα, παίζοντας και καλή άμυνα ταυτόχρονα, ξέφυγε και δεν κοίταξε ξανά πίσω της.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 23/59 σουτ και 11 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ η Μακάμπι δεν είχε καμία τύχη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ