20.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

«Υπερηχητικός» Ιωνικός στη Λάρισα

Ο μεταμορφωμένος προς το καλύτερο επί ημερών Βαγγέλη Αγγέλου Ιωνικός έκανε εντυπωσιακό πέρασμα από τη Λάρισα και κυριάρχησε κατά κράτος έναντι της τοπικής ομάδας, φεύγοντας με το θριαμβευτικό 97-76 στις αποσκευές του. Οι προσθήκες των Τζον Ελμορ και Λουκά Μαυροκεφαλίδη έχουν ανεβάσει επίπεδο όλη την ομάδα, αλλά έδειξε να έχουν απελευθερώσει και πολλούς παίκτες και έτσι ο Ιωνικός πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, εκτός έδρας και αυτή μετά από το Λαύριο. Η Λάρισα έμεινε στη μία νίκη και δεν έδωσε μεγαλύτερη αξία στο μεσοβδόμαδο θρίαμβο που πέτυχε στην έδρα του ΠΑΟΚ.

 

Ο Ιωνικός άρχισε το ματς με πεντάδα που είχε και τα δύο νέα πρόσωπα μέσα, Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Τζον Ελμορ και αμφότερες οι ομάδες έδειξαν εξ αρχής αφοσίωση στην επίθεση. Με εμπιστοσύνη στα πολλά όπλα που έχουν, δημιούργησαν ένα ελκυστικό θέαμα με run and gun παιχνίδι και τον Ιωνικό να δείχνει να το ελέγχει, έστω και χωρίς να παίρνει σημαντικό προβάδισμα μέχρι το 22-24 του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο, άρχισε να γέρνει η πλάστιγγα. Η Λάρισα είχε "ζεστό" μόνο τον Σμιθ, η άμυνα του Ιωνικού έκλεισε διαδρόμους και η επίθεσή του... πέταγε φωτιές με πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ο Χόλογουελ και ο... δικός του Σμιθ ήταν οι μπροστάρηδες και από το 36-35 στο 15', η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έτρεξε σερί 18-2 (!) μέχρι το 18'30'', ξέφυγε με 38-53 και έκλεισε το ημίχρονο στο 41-55.

Η Λάρισα μπήκε να πιέσει αφού δεν είχε άλλη επιλογή για να καλύψει τη διαφορά, όμως, ο Ιωνικός ήξερε και τι θα αντιμετώπιζε και πώς να το ξεπεράσει. Ο Ελμορ είχε καθαρό μυαλό, μοίρασε καλά το παιχνίδι, οι επιθετικές λύσεις συνέχιζαν να έρχονται από πολλούς και στο 26' οι φιλοξενούμενοι ήταν στο +17, 51-68. Λίγο πριν τη λήξη της περιόδου η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους, 56-75 και το 58-75 της λήξης είχε δημιουργήσει ξεκάθαρο φαβορί για την τελική έκβαση.

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ: Ο Τζον Ελμορ μπήκε στον Ιωνικό για πρώτη φορά και έδειξε σα να είναι... χρόνια εκεί. Ψύχραιμος και μυαλωμένος παίκτης, ηρέμησε όλη την ομάδα, μοίρασε σωστά το παιχνίδι, πρόσφερε και σκορ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι 16 ασίστ του Ιωνικού έναντι μόλις 7 της Λάρισας δείχνουν τη διαφορά των δύο ομάδων στη δημιουργία και το εύκολο καλάθι, τα 33-23 ριμπάουντ ήταν άλλος ένας τομέας απόλυτης κυριαρχίας του Ιωνικού.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ