20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τώρα θα εκτιμήσουν όλοι τον Καλάθη

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε τον Νικ Καλάθη με κάθε επισημότητα και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Ελλάδα, η χώρα των ανθρώπων που θα βρουν να πουν πάντοτε μία κακή κουβέντα για το διπλανό τους. Ειδικά με τους μπασκετμπολίστες αυτό γίνεται σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

«Παίρνει τόσα λεφτά και δεν μπορεί να βάλει τρίποντο και βολές;», η απορία που ακούστηκε αμέτρητες φορές την τελευταία πενταετία που ο 31χρονος γκαρντ είχε επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

Πράγματι και το 2020 ορισμένοι επιστήμονες του παρελθόντος υπέθεταν ότι θα υπήρχαν ιπτάμενα αυτοκίνητα στη γη, όμως τελικά η πραγματικότητα λέει ότι υπάρχει ένας ιός που αδυνατεί η εξελιγμένη ανθρωπότητα με όλα τα μέσα που υπάρχουν, να τον αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Ο Νικ Καλάθης λοιπόν αποτελούσε το βασικότερο λόγο που ο Παναθηναϊκός πάλευε για διάκριση και φλέρταρε σε δύο περιπτώσεις με το Final 4 της Ευρωλίγκας, έχοντας πάει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Εδώ κάποιοι θα πουν ότι στα κρίσιμα παιχνίδια «εξαφανιζόταν».

Αυτό δεν ισχύει, διότι ήταν παρών, όμως παίζουν και οι αντίπαλοι μπάσκετ. Και οι ομάδες κορυφαίου επιπέδου βάσιζαν όλο το αμυντικό τους πλάνο στον τρόπο που θα εξουδετέρωναν τον καλύτερο πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη.

Επίσης καλό είναι να μην ξεχνούν ορισμένοι ότι ο ίδιος παίκτης έπρεπε ταυτόχρονα μέσα στο παρκέ να μαρκάρει τον καλύτερο περιφερειακό των αντιπάλων, αλλά στην επίθεση να οργανώνει, να σκοράρει και φυσικά, όταν έχανε τα σουτ δεχόταν «επιθέσεις».

Η αξία του διεθνούς γκαρντ αποτυπώνεται από το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα δεν περίμενε καν να «κλείσει» προπονητή για να τον αποκτήσει. Είναι ο «μαέστρος» ο οποίος αυτό το σύνολο των Καταλανών θα το απογειώσει με ιδανικό τρόπο.

Το γνώριζαν και το έπραξαν, πριν καν χαθεί το πρωτάθλημα από την Μπασκόνια κι αναλάβει την τεχνική ηγεσία του κλαμπ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Λιθουανός μετά από κάθε παιχνίδι της Ζαλγκίρις με τον Παναθηναϊκό, δεν έχανε την ευκαιρία να αποθεώσει τον Καλάθη. Άλλωστε οι δυο τους υπήρξαν και συμπαίκτες κάποτε στο «τριφύλλι».

Ο Καλάθης έχει προλάβει ήδη να πετύχει πολλά. Είναι ο απόλυτος triple double master έχοντας μόνος του όσα έχουν πετύχει συνολικά όλοι μαζί οι θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως οι Διαμαντίδης, Σπανούλης, Παπαλούκας, αλλά και σπουδαίοι πλέι μέικερ όπως ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Οι δύο πυλώνες λοιπόν πάνω στους οποίους θα στηριχτεί ολόκληρη η Μπαρτσελόνα της νέα σεζόν είναι ο «Σάρας» και ο Καλάθης. Οι δυο τους μπορούν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα «όπλα» που έχουν οι «μπλαουγκράνα».

Και μάλιστα δεν θα προκαλέσει καμία εντύπωση, αν ο Καλάθης απαλλαγμένος από το άγχος του σκοραρίσματος και περισσότερο ξεκούραστος, αρχίσει να είναι σαφώς πιο εύστοχος σε βολές και τρίποντα.

Το βέβαιο είναι ότι οι πρώτοι που θα τον αποθεώσουν, θα είναι εκείνοι που τόσα χρόνια τον κατηγορούσαν. Το γεγονός αυτό πάντως δεν θα προκαλέσει έκπληξη σε κανέναν.

Αναμφίβολα όμως ο Νικ πλέον θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τα τρία προσεχή χρόνια κι άλλα τρόπαια Ευρωλίγκας, μετά από εκείνο του 2011 με τον Παναθηναϊκό.

Και θα αποτελέσει πολύ μεγάλη έκπληξη αν δεν ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης σύντομα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ