24.9 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Δεν τρομάζει αλλά είναι «πεινασμένη» (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει την πορεία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία δεν φαίνεται τόσο δυνατή όσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά παραμένει μία... πεινασμένη «αρκούδα» που θέλει τον τίτλο.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί σταθερά την ομάδα που κυριαρχεί απόλυτα σε κανονική περίοδο και πλέι οφ και στο Φάιναλ Φορ τα κάνει... θάλασσα, με μοναδική εξαίρεση το 2016 όταν και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν αποχώρησε από την ομάδα, παρά τις φήμες μετά την ήττα στον περσινό ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα η «ομάδα του Στρατού» ξεκίνησε με οκτώ διαδοχικές νίκες, έστω κι αν δεν ενισχύθηκε με ακριβούς παίκτες το καλοκαίρι. Από την ένατη αγωνιστική κι έπειτα όμως υπέστη τέσσερις ήττες και πλέον με ρεκόρ 11-4 βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα… highlights

Μία είναι η πραγματικά πολύ μεγάλη νίκη της σεζόν μέχρι τώρα για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτή που πέτυχε στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη με 93-88. Έχοντας χάσει μία εβδομάδα νωρίτερα στο Μαυροβούνιο από την Μπουντούτσνοστ, η ομάδα του Ιτούδη πήγε στην Ισπανία κι έδειξε τα... δόντια της. Το σκωτσέζικο ντους πάντως συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου, με μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση να έρχεται στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αναντολού Εφές την οποία και διέλυσε με 102-84.

Το αστέρι

Οι Σέρχι Ροντρίγκεθ και Νάντο Ντε Κολό είναι οι πρώτοι που σκέφτεται κάποιος όταν ψάχνει το αστέρι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο άνθρωπος όμως ο οποίος είναι το πραγματικό αστέρι των Ρώσων είναι ο Ουίλ Κλάιμπερν. Ο Αμερικανός φόργουορντ κάνει τα πάντα στο παρκέ και είναι εκείνος από τον οποίο εξαρτάται εν πολλοίς και η πορεία του συλλόγου στη φετινή διοργάνωση.

Η εκτίμηση

Μπορεί να μην τα καταφέρνει τόσο καλά όσο τις προηγούμενες χρονιές, αλλά η ΤΣΣΚΑ αποκλείεται να μείνει εκτός τριάδας. Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι δεν θα προλάβει να προσπεράσει τη Φενέρμπαχτσε τότε το φινάλε της κανονικής περιόδου θα τη βρει τρίτη ή δεύτερη.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα:

https://www.youtube.com/watch?v=JiwIy03UZ88
https://www.youtube.com/watch?v=y0Ra8fgTpX4



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ