26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Τσαούσης: «Έκανε αίσθηση…»

Ο Ερμής Σχηματαρίου ξεπέρασε ατυχίες και αντιπάλους κι εξασφάλισε, ύστερα από δώδεκα χρόνια, την επιστροφή του στις εθνικές κατηγορίες.

Ο προπονητής Γιάννης Τσαούσης, που έχει ήδη ανανεώσει τη συνεργασία του με τους νεοφώτιστους στη Γ’ Εθνική, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τις ουκ ολίγες δυσκολίες που κλήθηκαν να ξεπεράσουν πέρυσι κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά και τους φιλάθλους του Σχηματαρίου οι οποίοι δίνουν κάτι διαφορετικό στο ελληνικό μπάσκετ. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για την πορεία του Ερμή Σχηματαρίου στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να κατακτήσει τον τίτλο: «Η ομάδα φτιάχτηκε με ένα μπάτζετ μέτριο για τα δεδομένα της κατηγορίας, καθώς δεν είχαμε ούτε το μεγαλύτερο, αλλά ούτε και το μικρότερο. Προσπαθήσαμε με νεαρούς παίκτες να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Τρεις ημέρες πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις μας είχαμε μία σημαντική απώλεια, καθώς το βασικό πλέι μέικερ μας που είχαμε χτίσει πολλά πάνω του αποχώρησε για προσωπικούς λόγους με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε προ εκπλήξεως και να ψάχνουμε για λύσεις εκ των έσω. Οι απώλειες δεν σταμάτησαν εκεί, όμως, καθώς μέσα στη χρονιά ένα από τα βασικά μας γκαρντ, ο Νικαλέξανδρος Αγγελέτος, πήγε φαντάρος προσθέτοντας ακόμα μία απουσία στην περιφέρεια, ενώ στην πορεία της σεζόν κι ο Ηλίας Κολοβός έπαθε μια θλάση στο γαστροκνήμιο που τον ταλαιπώρησε πάνω από δύο μήνες. Παρά τις όποιες ατυχίες, μέχρι τα Χριστούγεννα η ομάδα ήταν αήττητη, όμως εκεί πάθαμε ακόμα ένα σοκ, καθώς σε μία ανύποπτη φάση τραυματίστηκε ο καλύτερος μας μικρός, ο Γιάννης Λούκας, ο οποίος έμεινε έξω για έξι μήνες με χιαστούς. Κάπως έτσι ήρθε η πρώτη μας -και μοναδική στην κανονική διάρκεια- ήττα από τον Άρη Θήβας εντός έδρας».

Για τους τελικούς του πρωταθλήματος με τον Άρη Θήβας: «Έχοντας μόλις μία ήττα στο παθητικό μας ξεκινήσαμε να παίζουμε στα πλέι οφ με πρώτο αντίπαλο την Παναγίτσα από την οποία προκριθήκαμε χωρίς μεγάλες δυσκολίες. Μετά ήρθαν οι τελικοί με τον Άρη Θήβας. Στην κανονική διάρκεια είχαμε κερδίσει μέσα στην έδρα τους, όμως με τους πολλούς τραυματισμούς γνωρίσαμε την ήττα στην παράταση μέσα στη δική μας έδρα και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι τελικοί με το σκορ στο 1-1. Στον πρώτο τελικό έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας πήραμε τη νίκη, όμως στο δεύτερο παίζοντας στη Θήβα ηττηθήκαμε. Στον τρίτο και τελευταίο τελικό μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι και πιάνοντας καλή απόδοση καταφέραμε στο τρίτο δεκάλεπτο να ξεφύγουμε ακόμα και με 20 πόντους. Σε εκείνο το σημείο, όμως, κάπως χαλαρώσαμε με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά, όμως στο τέλος κατακτήσαμε τη νίκη και το πρωτάθλημα. Αυτό το πρωτάθλημα το χάρηκα πολύ και για έναν ακόμα λόγο! Μου άρεσε πάρα πολύ που παίζαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, ενώ υπήρχε κόσμος έξω που δεν μπορούσε να μπει μέσα. Αυτό έκανε αίσθηση ακόμα και στους παράγοντες της ομάδας. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι στις κερκίδες υπήρχαν φίλαθλοι κι από τις δύο ομάδες και δεν συνέβη το πραγματικό, δείχνοντας και στέλνοντας ένα όμορφο μήνυμα αθλητικού πολιτισμού! Ήταν μια υπέροχη ατμόσφαιρα, σε απίστευτα κόσμια ατμόσφαιρα κι αυτό είναι κάτι που το χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ».

Για την επόμενη ημέρα της ομάδας και τους στόχους που υπάρχουν στη Γ’ Εθνική: «Η επόμενη ημέρα βρίσκει την ομάδα στις εθνικές κατηγορίες κι εκεί ο στόχος δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο εκτός από την παραμονή της στη Γ’ Εθνική κι ό,τι καλύτερο μπορούμε να βγάλουμε από αυτό. Γνωρίζουμε ότι θα συμμετάσχουμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία, στην οποία αν δεν κάνεις πρωταθλητισμό μπορεί να υποβιβαστείς. Με 1-2 κακές ήττες είναι εύκολο να μπεις σε περιπέτειες. Ο όμιλός μας είναι αρκετά δύσκολος και αποτελείται από καλές ομάδες, όμως εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ