23.5 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Τσέρι: «Πάντα ευχόμουν να με καλέσει ο Μπλατ»

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε απόψε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το νέο του απόκτημα. Ο Ουίλ Τσέρι προσγειώθηκε σήμερα στην Αθήνα και από αύριο θα βρίσκεται στο ΣΕΦ, θα προετοιμάζεται με την ομάδα και αναμένεται να κάνει και την πρώτη του εμφάνιση στα «ερυθρόλευκα» στον αγώνα του Σαββάτου (20/4) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Λίγο μετά την άφιξή του ο Τσέρι μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ιστορία. Ακόμη και στην ρούκι μου χρονιά όταν έπαιζα στην Ζαλγκίρις άκουγα πολλά για τον Ολυμπιακό και πολλά για την αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό. Την τρελή ατμόσφαιρα που υπάρει σε αυτά τα παιχνίδια, σε αυτά τα γήπεδα. Είναι γεμάτα ιστορία αυτά τα γήπεδα. Δυστυχώς δεν το έχω ζήσει, γιατί δεν είχα τον Ολυμπιακό στον όμιλό μου, όταν έπαιζα στην Ζαλγκίρις, αλλά έχω δει και έχω ακούσει πολλά. Η ομάδα αυτή έχει πλούσια ιστορία».

Η παρουσία του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν βασικός παράγοντας για να πει το «ναι» για τον Τσέρι, καθώς είχαν συνυπάρξει και στους Κλίβελαντ Καβαλίερς πριν από σχεδόν πέντε χρόνια; «Έχω παίξει για τον Μπλατ στους Καβαλίερς και ήταν πάντα ένα όνειρό μου να παίξω ξανά γι’ αυτόν από τότε που έφυγα. Μετά έφυγε κι αυτός από την ομάδα και ήταν όνειρό μου, ευχόμουννα με πάρει τηλέφωνο και να μου πει «έλα στην ομάδα μου». Και να που έγινε τώρα. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα η παρουσία του. Νοιάζεται για τους παίκτες του, έχω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Το να έχει έναν τέτοιο προπονητή είναι πάντα καλό, ξέρω πως δεν θα με οδηγήσει λάθος. Θα έχω ανοιχτά τα αυτιά μου και θα είμαι έτοιμος να μάθω».

Ο Τσέρι παραδέχθηκε πως είχε συζητήσει με τον Μπλατ και πως αυτό που έγινε τώρα ήταν σαν να γραφτό να γίνει. «Τέτοιοες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα. Χρειάστηκα μόλις 2’’ για να πω «ναι». Είπα σε όλους θα βρίσκομαι στην Αθήνα αν θέλετε κάτι!»

Όσο για το τι να περιμένει ο κόσμος από αυτόν; «Συνεχή προσπάθεια! Στο 100%. Άμυνα, σκοράρισμα, ότι χρειάζεται η ομάδα είμαι εδώ για να το δώσω. Ποτέ δεν πρέπει να ανησυχείς γι’ αυτό για μένα. Δεν χρειάζεται να μου το διδάξει ή να μου το ζητήσει κάποιος. Πάντα έτσι παίζω και θέλω να νικάω. Στο μπάσκετ, στον αθλητισμό οι νικητές είναι αυτοί που όλοι σέβονται. Οι ατομικές διακρίσεις έρχονται και περνάνε. Οι νίκες μένουν. Αν μπορώ να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πάρει νίκες λοιπόν θα είναι το καλύτερο για μένα. Ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα, τους παίκτες που ήδη είναι εδώ, να συμπληρώσω αυτούς που ήδη υπάρχουν. Να κάνω ότι χρειάζεται. Αν το καταφέρω αυτό όλα θα είναι οκ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ