31.7 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Τσάπας εναντίον…Τσάπα

Ζευγάρι με... κεντρικό πρόσωπο είναι εκ των πραγμάτων αυτό του Ιωνικού με τον ΓΣΛ / Φάρο που προέκυψε στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Ο Βαγγέλης Τσάπας, αφού ανέβασε... δυο φορές τον Φάρο στα μεγάλα σαλόνια και την δεύτερη αποφάσισε να τον πουλήσει στους Θεσσαλούς, "μετακόμισε" στη Νίκαια, στη Β' Εθνική και τον ιστορικό Ιωνικό με στόχο να κάνει την ίδια διαδρομή...

Ο Ιωνικός Νικαίας αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού κυπέλλου Ελλάδας, καταφέροντας να αποκλείσει μέχρι τώρα πέντε πολύ δυνατές ομάδες, δείχνοντας ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.

Ο Βαγγέλης Τσάπας στον δρόμο από το Κερατσίνι προς το κλειστό του Πλάτωνα, μετέφερε εκτός από μια πλειάδα εξαιρετικών και δεμένων μεταξύ τους παικτών, και το DNA του νικητή, και δη του ανθρώπου που ξέρει τι σημαίνει ο θεσμός του κυπέλλου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι επί των ημερών του ο Φάρος Κερατσινίου κατέκτησε τρία κύπελλα της ΕΣΚΑΝΑ, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ανδρών όπου αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό, και πλέον βλέπει μπροστά του και τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, για να φτάσει εκεί θα πρέπει να αποκλείσει ένα δικό του παιδί. Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε η ομάδα την οποία ανέβασε δυο φορές στην Stoiximan.gr BASKET LEAGUE, να τίθεται απέναντι του, με τον ΓΣΛ - Φάρο να είναι ο επόμενος αντίπαλος του, και ουσιαστικά το νέο του μπασκετικό παιδί να αντιμετωπίζει το παλιό.

Ο ίδιος μιλώντας στο basketa.gr αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση ήταν κατηγορηματικός : «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα αυτό το παιχνίδι. Αποτελεί ένα από τα παιχνίδια που παίζει η μοίρα, και εγώ αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία που θα το ζήσω».

«Είμαι με τους παίκτες που με έκαναν μάγκα»

«Για μένα δεν τίθεται κανένα δίλημμα αναφορικά με τα συναισθήματα μου. Τιμώ τους ανθρώπους που κάνουν την προσπάθεια τους στην Λάρισα, είμαι Φάρος, εμείς τον φτάσαμε ως εδώ,  αλλά είμαι τα παιδιά μου.  Εγώ το βλέπω ως ένα δώρο, το ότι και οι δυο φτάσαμε στους 10 του κυπέλλου, αλλά εγώ είμαι με τους παίκτες που με κάνανε μάγκα».

«Με το κύπελλο κερδίσαμε τον κόσμο»

«Δεν περίμενα τέτοια πορεία να πω τη αλήθεια. Είναι μια καινούργια ομάδα, αλλά με την επιτυχία του κυπέλλου, εμείς κερδίσαμε τον κόσμο, που έχει χρόνια να δει τέτοια πράγματα, και είναι ένα δώρο στους ανθρώπους που κράτησαν την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια.

«Καλλιεργούμε το DNA του νικητή»

Δεν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία. Αυτό που θέλω εγώ και μεταφέρω στις ομάδες μου, είναι η νοοτροπία του νικητή, και το DNA που έχουμε πλέον δημιουργήσει. Είναι απλό, όπου παίζουμε θέλουμε να κερδίζουμε τα πάντα, και έτσι κάνουμε και στο κύπελλο. Αυτό φαίνεται και στους παίκτες, οι οποίοι είναι από τα πρώτα χρόνια του Φάρου μαζί μας. Σκεφτείτε ότι κάποιοι ήρθαν για να παίξουν ένα δυο χρόνια, και μαζί μας βίωσαν τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας τους. Η ουσία είναι μια, μέσα από αυτά τα παιχνίδια η ομάδα μαθαίνει να κερδίζει αντί να παίζει δυνατά φιλικά.»

«Ο Βασιλόπουλος αυτή τη στιγμή στους καλύτερους γκαρντ της Ελλάδας»

« Καλλιεργούμε το πνεύμα του νικητή, Όταν πήραμε τον Βασιλόπουλο πέρυσι στον Φάρο δεν τον πίστευε κανείς, ενώ με έπαιρναν προπονητές και  από και από την Α1 και μου έλεγαν θα σας διαλύσει την ομάδα. Η μεγάλη νίκη για τον Φώτη είναι ότι αυτή τη εποχή, μετά από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, είναι ο κορυφαίος Έλληνας γκαρντ»

«Δεν κερδίσαμε κανένα πρωτάθλημα με την πορεία του Κυπέλλου»

«Το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής είναι μια διαφορετική ιστορία, και επειδή το έχουμε ξανά βιώσει ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα παίζεται πολύ σκληρό μπάσκετ, με «μπασκετικό» ξύλο, και θα πρέπει να προσέξουμε πολύ ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η άνοδος. Σίγουρα είμαστε το φαβορί, αλλά όλες οι ομάδες θα θέλουν να μας κερδίσουν. Θεωρώ κερασάκι στην τούρτα την μεταγραφή του Ανδρέα Κανονίδη, ο οποίος ήταν ακριβώς αυτό που έλειπε από την ομάδα»

«Έχω πιάσει τον εαυτό μου να τραγουδάει συνθήματα στο σπίτι μου»

Ο κόσμος είναι φανταστικός, εγώ δεν το έχω ξανά ζήσει αυτό το πράγμα. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική, φεύγεις από το γήπεδο τρελαμένος. Μας έχει αγκαλιάσει όλη η Νίκαια, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Προσωπικά μου φαίνεται μεγάλη η διαφορά, εκεί που στον Φάρο παίζαμε με λίγο κόσμο, και εδώ βλέπουμε το γήπεδο γεμάτο, και φυσικά μια άψογη ατμόσφαιρα, για την οποία είχαμε συμφωνήσει εξαρχής. Ο κόσμος μας μιλάει μας αγκαλιάζει, και είναι μια ηθική ικανοποίηση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ