21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τρομερός Μορέιρα, άνετος ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κερδίσει το Ρέθυμνο, με το 81-64 να σηματοδοτεί την επιτυχημένη του έναρξη στην νέα Basket League, με τον Γιανίκ Μορέιρα να βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση.

Με έναν Γιανίκ Μορέιρα... σε ημιάγρια κατάσταση, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην νέα Basket League, κερδίζοντας με 81-64 το Ρέθυμνο. Το double double 16 πόντων με 14 ριμπάουντ του Ανγκολέζου σέντερ λέει πολλά από μόνο του, με το «Δικέφαλο του Βορρά» να ανεβάζει την απόδοσή του στο ίδιο διάστημα με εκείνο, αλλά και τον Τζαμάλ Τζόουνς που είχε επίσης 16 πόντους με 4/5 τρίποντα, και να «καθαρίζει» ουσιαστικά το ματς στο 44-30 του ημιχρόνου, αφού έκτοτε δεν απειλήθηκε. Ο Στιβ Μπαρτ μπορεί να είχε 19 πόντους για τους ηττημένους, αλλά με 2/8 τρίποντα και συνολικά 5/11 σουτ.

Το παιχνίδι

Ένα πρώτο σερί 5-0 δια χειρός Χάτσερ και Χρυσικόπουλου, θα έδινε ένα ίδιο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ στα πρώτα τρία λεπτά (10-5), για να απαντήσει με ένα 0-8 με πρωταγωνιστές τους Μπαρτ και Ντάνιελς το Ρέθυμνο, δείχνοντας πως οι Κρητικοί, ιδιαίτερα με τον πρώτο, ήθελαν να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλό τους. Τότε, η προσωπικότητα του Μαργαρίτη και τα μακρινά σουτ του Τζόουνς, θα έδιναν ξανά τα ηνία στο «Δικέφαλο του Βορρά», που έκλεισε θετικά την πρώτη περίοδο (23-20) σε έναν... προάγγελο της δεύτερης.

Κι αυτό, γιατί όταν ο Μορέιρα και ο Ζάρας μπήκαν επίσης στην «εξίσωση», με τον Χάτσερ να ενεργοποιείται ξανά στο σκοράρισμα, η απόσταση άρχισε να εκτοξεύεται. Σε αυτό, βέβαια, συνέτεινε και η καλή άμυνα των παικτών του Παπαθεοδώρου, που θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με ένα ασφαλές +14, έχοντας δεχθεί μόλις τους μισούς πόντους σε σύγκριση με το προηγούμενο δεκάλεπτο (44-30).

Ο Μορέιρα συνέχισε να κυριαρχεί στους αιθέρες και το +20 δεν άργησε να έρθει (50-30) και η διαφορά βρισκόταν κάπου εκεί σε ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο. Ο Μπαρτ, άλλωστε, αντιμετωπίστηκε εξαιρετικά και σε εκείνο το διάστημα, με αποτέλεσμα να σκοράρει μόνο δύο πόντους από βολές. Ο Κόνιαρης και ο Αθηναίου, έδωσαν επίσης λύσεις από την περιφέρεια για το 69-51 της περιόδου.

Με το σκηνικό αυτό να επικρατεί, ήταν λογικό να σκεφτεί κανείς πως το τέταρτο δεκάλεπτο θα αποτελούσε τυπική διαδικασία. Ο Κλάντον και ο Ντέρχαμ προσπάθησαν για το Ρέθυμνο, αλλά δεν μπόρεσαν να μειώσουν πέραν του -15 (77-62 στο 36'). Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να βρίσκει λύσεις, ώστε να καταφέρνει στο ρελαντί να κρατά το προβάδισμα, με τον Σχίζα ακόμη να σκοράρει, για να φτάσει άνετα στο τελικό 81-64.

ΕΙΝΑΙ... ΤΡΕΛΟΣ Ο ΑΝΓΚΟΛΕΖΟΣ: Ο Γιανίκ Μορέιρα παρέδωσε «σόου» στις μάχες της ρακέτας. Οι 16 πόντοι με 14 ριμπάουντ λένε πολλά από μόνα τους, σαν στοιχεία, με το εντυπωσιακό double double να επιβεβαιώνει, σε μια πρώτη «γεύση», γιατί τον διάλεξε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου το καλοκαίρι, βλέποντάς τον μαζί με τον Τζαμάλ Τζόουνς των επίσης 16 πόντων, να κάνουν τη διαφορά.

ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ: Μια σημαντική παράμετρος για τον ΠΑΟΚ, είναι πως από τους 11 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, οι 10 του - πλην Παπαντωνίου δηλαδή - σκόραραν από 4 έως 16 πόντους. Για πρεμιέρα, τη λες και μια πολύ καλή μοιρασιά στο σκοράρισμα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Δεν είναι μόνο οι πέντε παραπάνω κατοχές που κέρδισε ο ΠΑΟΚ από τον αντίπαλό του, από ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ, με τα λάθη να είναι στα 11 και για τους δύο. Είναι και το πώς αξιοποίησε όσες ευκαιρίες βρήκε, με το μακρινό σουτ να βρίσκεται στο εξαιρετικό ποσοστό του 10/22 στα τρίποντα, έναντι των 7/28 του Ρεθύμνου, που άλλωστε είχε μια κακή ισορροπία σε σχέση με τα 23 δίποντα (46 είχε ο ΠΑΟΚ). 

Δεκάλεπτα: 23-20, 44-30, 69-51, 81-64

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ