16.7 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Τρισδιάστατος Γιάννης! (vids)

Αυτή τη φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρειάστηκε να σκοράρει πολύ. Μόλις 12 πόντους έβαλε επιχειρώντας όλα κι όλα εννέα σουτ. Έκανε όμως όλα τα άλλα. Μάζεψε ριμπάουντ, μοίρασε ασίστ και έχοντας προηγουμένως λάβει το βραβείο του παίκτη του μήνα στην Ανατολή, έφτασε στο τέταρτο φετινό του τριπλ νταμπλ και 13ο της καριέρας του. Ο απολογισμός του ήταν 12 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ και το αποτέλεσμα το ίδιο. Οι Μπακς σημείωσαν άλλη μια εύκολη νίκη στο Μιλγουόκι, αυτή τη φορά επί των Χιτ με 124-86, και συμπλήρωσαν 13 στα 16 παιχνίδια που έχουν παίξει τον τελευταίο μήνα. Με ρεκόρ 31-12 δε, διατηρούν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ. Ο Έρικ Μπλέντσο με 17 και ο Μάλκολμ Μπρόγκντον με 16 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Μπακς, ενώ από τους Χιτ, ποτ κατά δήλωση του κόουτς Έρικ Σπέλστρα ήταν απρόσμενα κακοί, οι Τζάστις Ουίνσλοου και Χασάν Ουαιτσάιντ σκόραραν από 19 πόντους έκαστος.

Στο Ντένβερ η αναμέτρηση ανάμεσα στους Νάγκετς και τους Ουόριορς υποτίθεται ότι ήταν ντέρμπι κορυφής στη Δύση. Τελικά εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό μπασκετικό σόου των πρωταθλητών, που πήραν παραμάζωμα τους φιλόδοξους Νάγκετς. Το τελικό σκορ τα λέει όλα. Το Γκόλντεν Στέιτ νίκησε με 142-111 σκοράροντας 51 πόντους μόνο στην πρώτη περίοδο! Αυτό είναι νέο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ και ανάγκασε τον Στιβ Κερ να παραδεχθεί πως "η πρώτη περίοδος ήταν ένα σόου με πυροτεχνήματα"! Οι Ουόριορς σούταραν με 60% εντός παιδιάς, ενώ σημείωσαν 21 τρίποντα, τα 10 εκ των οποίων στην πρώτη περίοδο. Πώς να μην συμβεί αυτό που τελικά συνέβη. Ο Στεφ Κάρι πέτυχε 31 πόντους και άλλους τόσους σημείωσε ο Κλέι Τόμπσον, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ σκόραρε 27. Από τους Νάγκετς ο Μαλίκ Μπίσλι σκόραρε 22 πόντους και ο Νίκολα Γιόκιτς έμεινε στους 17 και τις 8 ασίστ.

Στο Λος Άντζελες οι Λέικερς ζορίστηκαν ξανά χωρίς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά αυτή τη φορά πήραν τη νίκη. Την τέταρτη χωρίς τον "Βασιλιά". Επικράτησαν με 107-100 των τραγικών Μπουλς, καθώς ο Λόνζο Μπολ βγήκε μπροστά και έδειξε τα ηγετικά του προσόντα. Σκόραρε 19 πόντους, είχε επίσης 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά και κάποια μεγάλα σουτ σε κομβικές στιγμές του αγώνα. Ο Κάλντουελ-Πόουπ πρόσθεσε άλλους 17 πόντους για τους νικητές. Από τους Μπουλς πρώτοι σκόρερ ήταν ο Τζαμπάρι Πάρκερ με 18 πόντους και ο Λόρι Μαρκάνεν με 17.

Στην Ιντιανάπολις οι Πέισερς πέρασαν εύκολο βράδυ απέναντι στους Σανς, τους οποίους διέλυσαν με 131-97. Πρωταγωνιστής στο ωραίο επιθετικό ρεσιτάλ της ομάδας της Ιντιάνα ήταν ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος σκόραρε 20 πόντους και είχε άξιους συμπαραστάτες τους Ταϊρέκ Έβανς, που σκόραρε επίσης 20 πόντους, και Μάιλς Τέρνερ, που πρόσθεσε άλλους 18. Από τους Σανς ο Ντέβιν Μπούκερ έμεινε στα... ρηχά κι έτσι προσπάθησαν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα ανεπιτυχώς ο Τι Τζέι Ουόρεν με 18 πόντους και ο ΝτεΑντρέ Έιτον με 14.

Στη Φιλαδέλφεια ο Τζίμι Μπάτλερ υποδέχθηκε για πρώτη φορά τους Τίμπεργουλβς από τους οποίους έφυγε στην αρχή της σεζόν τσακωμένος. Και μαζί με τους υπόλοιπους Σίξερς δεν τους λυπήθηκε καθόλου. Η ομάδα της Φιλαδέλφεια νίκησε με το εντυπωσιακό 149-107, σκοράροντας 83 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και με τους 149 του τελικού αποτελέσματος να κάνει ρεκόρ στην 22χρονη ιστορία του γηπέδου της, Wells Fargo Center. Όσο για τον Μπάτλερ; Σκόραρε 19 πόντους απέναντι στην παλιά του ομάδα και δήλωσε αμέσως μετά: "Ήθελα πολύ να τους νικήσω. Αλλά γενικά θέλω να τους νικώ όλους". Πρώτος σκόρερ των Σίξερς πάντως ήταν ο Τζόελ Εμπίιντ με 31 πόντους και 13 ριμπάουντ. Το κοινό της Φιλαδέφλεια υποδέχθηκε με θερμό χειροκρότητα και standing ovation τον Ντάριο Σάριτς, που πήγε στη Μινεσότα ως αντάλλαγμα για τον Μπάτλερ. Ο Κροάτης σκόραρε 11 πόντους στην επιστροφή του, ενώ πρώτος σκόρερ των Τίμπεργουλβς ήταν ο Ντέρικ Ρόουζ με 15 πόντους.

Στην Ατλάντα οι Χοκς υποδέχθηκαν τον πρώην άσο τους Ντένις Σρέντερ, που τώρα παίζει στους Θάντερ, και δεν ήταν ιδιαίτερα φιλόξενοι. Τον νίκησαν με 142-126, ενώ ο διάδοχός του, Τρε Γιανγκ, ήταν επίσης καλύτερος στη μεταξύ τους προσωπικη μονομαχία. Είχε 24 πόντους και 11 ασίστ, την ώρα που ο Σρέντερ είχε 21 πόντους. Οι Χοκς, που έχουν οκτώ νίκες στα 15 τελευταία παιχνίδια τους και προσπαθούν να κερδίσουν μερικές θέσεις στην κατάταξη, είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Τζον Κόλινς με 26 πόντους, ενώ ο Άλεξ Λεν είχε 24 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είχε 31 πόντους και 11 ασίστ και ο Πολ Τζόρτζ 24 πόντους για τους Θάντερ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ