20.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Τρινκέρι: “Η Παρτιζάν ήταν μια τρέλα, αλλά αξίζει όσο χίλια συμβόλαια”

Όταν το 2018 ο Αντρέι Τρινκέρι ανέλαβε την Παρτιζάν Βελιγραδίου, πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, καθώς η ομάδα βρισκόταν σε ένα πολύ οριακό σημείο. Δύο χρόνια αργότερα, ο Ιταλός τεχνικός και πρώην ομοσπονδιακός μας προπονητής, δεν μετανιώνει ούτε στο ελάχιστο για την απόφασή του όπως δηλώνει με μεγάλη χαρά στο "Cantieri Aperti 365 ". 

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς: "Είναι κάτι τρομερό, είναι σοκαριστικό αν σκεφτείς ότι είμαι ο πρώτος ξένος που κάθισε στον πάγκο της. Αυτό δείχνει τη διάθεση των ανθρώπων της ομάδας να πετύχουμε. Κι όταν υπάρχουν δύο εκατομμύρια φίλαθλοι να σε στηρίζουν, τότε αυξάνεται η ευθύνη που κουβαλάς στις πλάτες σου".

"Όταν ήρθα, ο σύλλογος είχε αρκετά προβλήματα, με μοναδικό στόχο την επιβίωση. Πίστεψαν ότι θα βοηθούσα με την παρουσία μου προκειμένου να κάνει βήματα προόδου. Το να πάρω αυτή τη δουλειά ήταν μια τρέλα, αλλά το να βρίσκομαι σε έναν τόσο σπουδαίο και ιστορικό σύλλογο αξίζει όσο χίλια συμβόλαια. Ένιωσα ότι ήταν η ευκαιρία να κάνω κάτι πολύ πιο ουσιαστικό απ' ό,τι είχα κάνει έως τότε".

Υπενθυμίζουμε ότι η Παρτιζάν ήταν πρώτη στην Αδριατική Λίγκα στο φινάλε της κανονικής περιόδου, έπειτα από 9 ολόκληρα χρόνια (2011) και έμπαινε με αξιώσεις στη διεκδίκηση του τίτλου στα πλει οφς, ενώ είχε και το καλύτερο ρεκόρ νικών/ηττών στο EuroCup. 

Ακόμη δεν αποκλείεται την επόμενη χρονιά να τη δούμε στη Euroleague, αφού είναι μία από τις υποψήφιες για τη wild cart. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ